Tornaveu
Comença el 15è Campionat del Món de Bèlit
Anar de bòlit. Qui més qui menys ha utilitzat alguna vegada aquesta expressió per a referir-se a una persona que va molt apresserada. El seu orígen es troba en un joc tradicional jugat a moltes regions del món, com ara -per citar-ne només unes quantes- el Nepal, Corea, l’Índia, Pakistan, Eslovènia, Croàcia, Malàisia, Itàlia o el Regne Unit. El bèlit és un cilindre de fusta acabat amb punta per les dues extremitats que els jugadors han de colpejar amb una cana. A Catalunya, el joc és especialment popular a Girona, on des de l’any 2005 l’Associació Cultural Va de Bèlit va recuperar-lo al barri de Sant Narcís.

Tant és així, de fet, que a partir del 24 de març s’hi celebrarà el 15è Campionat del Món de Bèlit. El sorteig del calendari provisional va establir els dos grups que participaran en la fase regular, en format lliga, de la competició. La sort ha volgut que el grup A estigui format pels equips Cana-dencs, Skannancits, Belitciraptors, Mosquetes Mortes, Taronges, Belitaires i el Casanova Team. La resta d’equips participants (Desibèlits, Bèlitus, Els Bons, Cañi Arme, Obélit, El Forn i Mistos) competiran en el grup B. S’estima que el campionat implicarà la mobilització de 250 concursants.

Com qualsevol competició amateur, el Campionat del Món de Bèlit comporta la presència d’un àrbitre i la signatura d’una acta arbitral. Els vuit millors equips de la lliga es classificaran per les fases eliminatòries (quarts de final, semifinals, final), que a partir de mitjans de maig decidiran quin conjunt es proclamarà campió.

Podeu descobrir com es juga al bèlit en aquest vídeo de divulgació o a la pàgina de l’Associació Cultural Va de Bèlit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa