Tornaveu
Vint-i-sis anys fent cultura gegantera

Gegants, la revista d’imatgeria festiva i cultura popular, arriba al número 100. Fundada el 1986 per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, en les seves pàgines, primer en blanc i negre i després en color, el lector ha viscut festes i esdeveniments, notícies, entrevistes, efemèrides i un llarg etcètera de continguts relacionats amb el món geganter als Països Catalans, des d’una òptica oberta, moderna i adaptada als canvis i debats socials entorn la cultura popular.

En aquest exemplar número 100, es fa un ampli resum de la història de la capçalera, també amb les salutacions del president de la Generalitat, del president de l’Agrupació i del president de l’Appec. També hi trobareu una magnífica Auca, amb dibuixos de Kap i textos de Jan Grau, un estudi sobre les publicacions periòdiques geganteres realitzat per Ricard Vinyets i un recull de les cent portades de la revista (treball realitzat per Joan-Miquel Merino i la Comissió Revista). S’hi inclou també un estudi elaborat per Ricard Vinyets sobre les publicacions periòdiques en català, i un conte d Joan Company il·lustrat per Oriol Company. Es tracta d’un número molt especial, amb portada de Griselda Karsunke i contraportada de Joan Iniesta.

Paral·lelament a la revista, s’ha editat el Calendari del Món Geganter 2013, que, a més de totes les activitats geganteres que han arribat per a ser publicades, ofereix reportatges sobre les festes geganteres més emblemàtiques del nostre país, així com una radiografia del món geganter actual i les cases de la festa. El calendari es pot trobar en format paper a les Oficines de Turisme de la Generalitat i en format digital tant al web de l’Agrupació com al de la Coordinadora de Geganters de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa