Tornaveu
Vacarisses acull la XI Fira del Món Geganter

És la gran trobada de colles de geganters de Catalunya. La millor oportunitat per compartir experiències, descobrir les novetats que el col·lectiu ha viscut el darrer any i guanyar competències perquè els aplecs que se celebren arreu de Catalunya siguin més lluïts i ben organitzats. La Fira del Món Geganter 2017, que enguany se celebra a Vacarisses, tornarà a oferir aquests i molts altres ingredients.

Dissabte 7 d’octubre, els alcaldes dels tres municipis del Vallès d’Occidental donaran el tret de sortida a la programació oficial (10:30h). Un acte de benvinguda institucional que també comptarà amb la participació de Valentí Serra, president de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC), i servirà com a preludi d’un extens reguitzell d’activitats instructives i variades.

Entre les previstes per dissabte, destaquen el taller de balls de gegants, on els participants podran aprendre a diferenciar les tipologies de figures, conèixer els orígens de la tradició gegantera, o bé aprendre a millorar els elements logístics de les trobades geganteres; la presentació del projecte “Gegants a l’Escola”, desenvolupat per la comissió educativa de l’ACGC, a través del qual es vol introduir el món dels gegants als alumnes de primària; el col·loqui “Nous geganters i gestió de colles”, encaminat a trobar persones que vulguin esdevenir nous membres d’una colla; la xerrada “Música i Gegants”, a càrrec de Marcel Casellas, que reflexionarà entorn quin tipus de música –tradicional?, rejovenida?—ha d’acompanyar les ballades; o bé el desplegament de la mateixa Fira, que comptarà amb 40 expositors de constructors de gegants i imatgeria, luthiers, coordinadores i empreses relacionades amb el món geganter.

Diumenge 8, segona i última jornada de la Fira del Món Geganter, el ritme no cessarà. Els assistents podran gaudir dels tallers musicals (per a gralla i tabal), conèixer els gegants que s’han construït des de la darrera edició de la trobada, participar de les múltiples activitats d’animació i jocs infantils, o senzillament estrènyer relacions amb membres d’altres colles en el Punt d’Intercanvi destinat a aquest propòsit.

Durant l’Acte de Clausura (13:00h), que promet oferir un savi equilibri entre protocol i entreteniment, s’agrairà la presència de totes les persones i entitats que han fet possible la Fira. Serà el moment de conèixer el municipi que n’alberga la pròxima edició, i esperar que els balls protocol·laris d’en Treball i na Cultura, la imatgeria de l’Agrupació, acomiadin els assistents fins l’any vinent.

La XI Fira del Món Geganter és organitzada per la Colla de Geganters de Rellinars, els Geganters d’Ullastrell i els Gegants de Vacarisses

Podeu consultar tota la programació sobre la XI Fira del Món Geganter en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa