Tornaveu
Un nou llibre d’il·lustracions recorre els Gegants i Capgrossos de Barcelona

D’una manera apta per a totes les edats, tot i que cal reconèixer que més inclinada als més petits de la casa, la col·lecció Grups Festius de Barcelona continua oferint un inventari de la festa barcelonina. I enguany ha aparegut el nou volum Gegants i Capgrossos I, el quart volum de la col·lecció, que es presentarà dijous 21 de juny a les 20h a la sala d’actes de La Casa dels Entremesos.

A l’acte hi haurà Xavier Cordomí, autor dels textos que acompanyen les il·lustracions de Juanol0, qui també hi serà present juntament amb els editors d’El Cep i la Nansa edicions. L’il·lustrador ha sabut trobar un equilibri entre modernitat i cert classicisme que mostra les figures de gegants i capgrossos d’una manera rigorosa a la realitat de les figures, però amb un estil propi i fresc i que agrada als més petits.

I és per això que tot i que aquests volums s’orienten al públic més infantil, de mica en mica es va fent un inventari dels elements festius de Barcelona. Aquest volum, Gegants i capgrossos, s’afegeix als ja presents de Diables, Bestiari Festiu i Toc del seguici festiu de Barcelona i altres elements singulars. Per la gran quantitat de gegants que té Barcelona, hi haurà dos colums dedicats als gegants i capgrossos barcelonins. En aquesta primera part apareixen els gegants, gegantons, gegantets, nans i capgrossos pertanyents a les colles i entitats dels barris barcelonins de les antigues viles del Pla de Barcelona, que mantenen viva aquesta gegantina tradició a la nostra ciutat. Es preveu que en els propers aparegui la segona part amb els gegants de tot l’Eixample, Ciutat Vella i el Poble Sec.

Les il·lustracions de Juanol0 s’acompanyen de breus textos de Corodmí on s’informa de les característiques essencials de les figures (colla portadora, any de creació, i també alguna curiositat).

Alguns dels gegants i capgrossos que es trobaran en aquest volum són: l’Home dels Nassos de Gràcia, la Gegantona Mary Santpere, Gegants de Nou Barris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa