Tornaveu
Arrenca la Ciutat Gegantera 2023 a Santa Coloma de Gramenet

Santa Coloma de Gramenet es vestirà de gala el 5, 6 i 7 de maig per celebrar la Ciutat Gegantera 2023, títol que concedeix l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC) a la ciutat que organitza la festa per excel·lència del món geganter català. Enguany, la Colla de Gegants i Capgrossos de Santa Coloma de Gramenet és l’entitat que organitza aquesta cita indispensable per a les colles d’arreu de Catalunya, i l’encarregada de custodiar els gegants de l’Agrupació representatius del nostre país, en Treball i la Cultura.

A Santa Coloma de Gramenet ja està tot a punt per esdevenir l’epicentre del món geganter. La Colla de Gegants i Capgrossos de Santa Coloma de Gramenet farà d’amfitriona a una seixantena de colles, una xifra molt similar al nombre de colles que van participar en la Ciutat Gegantera 2022 celebrada a Sant Boi de Llobregat. En un acte protocol·lari als jardins de Can Roig i Torres de la ciutat, la colla ha presentat el programa d’activitats i el cartell de 35a Ciutat Gegantera sota l’atenta mirada dels gegants vells, el Silvestre i la Coloma, i els nous, el Genís i la Margarida.

Tres dies d’activitats

Els actes s’iniciaran el divendres 5 de maig a les 17.30 h amb la Plantada del Seguici Festiu amb la participació de diverses entitats de cultura popular de la ciutat. A les 18 h s’inaugurarà el monument commemoratiu de Ciutat Gegantera a la rambla de Sant Sebastià, obra del dissenyador gràfic Marc Viamonte. Després serà el torn de la cercavila de les entitats, que finalitzarà al Teatre Sagarra on es farà l’acte institucional del tret de sortida oficial.

Dissabte, els gegants de l’Agrupació prendran el protagonisme, i es faran activitats com la Fira Gegantera a la plaça de la Vila i al carrer Sant Carles, la ballada de sardanes o la participació dels gegants de Maó i els Gigantillos y Gigantones de Burgos.El diumenge 7 de maig serà la cloenda amb la rebuda de totes les colles -en concret, 62- que formaran part de dues cercaviles.

Tot plegat, amb la col·laboració d’una setantena de voluntaris i voluntàries.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa