Tornaveu
Tortosa, escollida Ciutat Gegantera de Catalunya 2021

L’Agupació inicia una nova legislatura amb nou equip i nous projectes per als propers tres anys. Joan Puigserver, actualment cap de colla dels Gegants de Campos, pren el relleu a Valentí Serra al capdavant de l’ACGC. La seva candidatura va superar la encapçalada per César Carmona, de Vilassar de Dalt, amb una proposta en una línia més jove i renovadora, que no va obtenir la majoria dels vots.

Puigserver estarà acompanyat en la junta per Carmelo Martínez (vicepresidència), Laura Sala, Miquel Àngel Audí, i les vocalies Xavier Barnadas, Leandre Ubasart, Mercè Montserrat, Àlex Lechuga i Santi Riba. L’equip també s’ha compromès a potenciar les vocalies per apropar-se més a les necessitats de les colles arreu del territori, fomentar les sinèrgies amb altres entitats de cultura popular i a treballar per gestionar que els Gegants siguin declarats Patrimoni Immaterial per la UNESCO.

Presentació de la revista ‘Gegants’

L’Assemblea de l’ACGC va presentar també les dues publicacions emblemàtiques de la Agrupació: el Calendari del Món Geganter i el número d’hivern de la revista Gegants. Aquesta revista, que arriba al número 128, inclou dos reportatges sobre els 130 anys de gegants a Montcada i Reixac i sobre els 350 anys de gegants Petits del Pi, i una entrevista amb Maria Àngels Blasco. La Directora General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural hi destaca la seva voluntat de “prestigiar la cultura popular al mateix nivell que qualsevol altra manifestació cultural del nostre país”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa