Tornaveu
Sardanes, corals i gegants, en línia i des de casa

Que la música ens acompanyi

Conscients que la solitud i dificultats amb música passen millor, la Coral Cardonina ha decidit difondre els seus concerts i cantades a través de les xarxes socials. Així, del seu portal de facebook, des del passat dissabte, l’entitat cardonina ha comentat a publicar diàriament diferents actuacions realitzades els darrers anys, sota l’epígraf “Que la música ens acompanyi”.

Per una altra banda, el segell de música FICTA ediciones han decidit proposar “música per a un #ConfinamentCultural, i així ofereixen, per exemple, l’audició gratuïta del primer disc del Cor Jove Nacional de Catalunya, dirigit per Josep Vila i Casañas. El disc, que va guanyar el passat 5 de març el Premi Enderrock del públic al millor disc de clàssica, és una petita antologia del cant sacre català a través dels segles, de Joan Cererols, Ferran Sor i Joaquim Homs als primers enregistraments mundials de la Missa Sagrada Família, de Josep Vila i Casañas, i Magnificat brevis, de Bernat Vivancos.

Gegants a les xarxes

L’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya s’ha volgut sumar a la campanya #Joemquedoacasa posant en obert les darreres tres revistes de “Gegants”, habitualment només per a socis. A més, també recorda que es pot participar al Joc de la Fira en línia, sobre la Fira del Món Geganter, per compensar que la trobada física, prevista pels dies 4 i 5 d’abril a Tordera, s’ha hagut de suspendre.

Per la seva banda, l’Associació dels Amics dels Gegants del Pi també han decidit traslladar els actes de la festa de Sant Josep Oriol del barri del Pi de Barcelona (previstes entre el 21 i el 29 de març) dels carrers a les xarxes. Així, han engegat el concurs d’Instagram #ConcursSJO20, en què conviden tothom a participar amb fotografies dels Gegants del Pi i de les festes d’anys anteriors. A més, en el seu canal de Youtube es poden visualitzar vídeos de l’hemeroteca de les Festes.

Sardanes en línia

Les nombroses activitats organitzades per les colles sardanistes arreu de Catalunya s’han cancel·lat. Però al canal de Youtube de la Confederació Sardanista s’ofereixen tutorials per aprendre els passos bàsics de sardanes.

L’entitat recorda que el concurs de la Sardana de l’Any continua en marxa, s’ha suprimit l’opció de votar a través del contestador de la Confederació, però sí es pot fer a través de les emissores col·laboradores receptores de vot o bé via la pàgina electrònica corresponent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa