Tornaveu
Sant Climent de Llobregat, proclamada Ciutat Gegantera 2018

El passat 4 de febrer de 2017, es va celebrar a Sant Feliu de Llobregat l’Assemblea General de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya. L’alcalde de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra, i el president de la colla gegantera local, Àlex García-Miguel van exposar les línies mestres i objectius del projecte que presentaven, que pretén donar un nou enfocament a aquesta festivitat que, després de més de 30 anys d’història, per primer cop no hi ha cap població que l’hagi acollit durant dos anys consecutius – el 2016 i el 2017-. Des de la colla gegantera de Sant Climent de Llobregat s’ha preparat un projecte que fa una aposta per la representativitat enfront de la quantitat.

Les colles que participaran en l’acte central, que es realitzarà el diumenge 17 de juny de 2018, i on Sant Climent de Llobregat serà proclamada Ciutat Gegantera de Catalunya, fent ballar per primer cop els Gegants de l’Agrupació, en Treball i na Cultura, no superaran la cinquantena, a diferència de les edicions anteriors, on hi participaven més d’un centenar.

Els gegants participants ho faran en representació del seu territori, i seran les mateixes vocalies territorials les qui decidiran quines seran les colles que les representaran durant la celebració de la Ciutat Gegantera. Com marca la tradició, acabada la proclamació, els geganters de Sant Climent seran els encarregats de fer ballar els gegants de l’Agrupació durant els actes en què participin fins a la celebració de la Ciutat Gegantera 2019.

Les activitats previstes per la celebració comptaran, a banda dels actes centrals del 16 i 17 de juny, amb l’estrena d’un espectacle durant l’Exposició de Cireres i la celebració de la 10a Mostra de Grups Folklòrics durant la Festa Major, amb la participació d’elements de festes majors emblemàtiques de Catalunya. La proclamació de Sant Climent com a Ciutat Gegantera coincideix amb el 10è aniversari de la proclamació d’aquest petit poble del Baix Llobregat com a Ciutat Pubilla de la Sardana, l’any 2008.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa