Tornaveu
Sant Climent de Llobregat estrena un nou model de ciutat gegantera

El cap de setmana del 16 al 17 de juny Sant Climent de Llobregat proposa una sèrie d’actes festius per proclamar que enguany ostentarà la Ciutat Gegantera. En la seva 31a edició, s’estrena un nou model de Ciutat Gegantera en la qual els gegants que participin els actes festius, que n’hi haurà i molts, ho faran com a representants del seu territori, i hauran de ser prèviament escollits per les seves respectives vocalies. Els organitzadors informen que la selecció prèvia assegura la representativitat de tot el territori, i insisteixen que no significa que la gran festa del món geganter no sigui oberta a la participació de totes les colles. Tant les colles que vulguin participar amb els seus gegants, com les que vulguin gaudir de l’acte, s’han d’inscriure, abans del 5 de maig.

Un programa d’actes per a tots els amants de la cultura popular

Dissabte 16 de juny a la plaça de la Vila de Sant Climent de Llobregat es farà una xocolatada popular, tret de sortida per a les diferents activitats infantils que s’hi duran a terme, i que culminaran amb una cercavila. La tarda del dissabte es rebrà als gegants Treball i Cultura, de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, i això es farà amb la sortida del seguici des de l’Ajuntament (17.30h) amb el Ball de Fomarians, el Ball de Bastons, el Ball de Cireraires, el Ball de Gitanes, els Capgrossos i els Gegants de Sant Climent de Llobregat. Després de diversos actes festius, l’associació cultural els Gegants SOM ha col·laborat en l’espectacle itinerant de cultura popular Patrimonials: amb l’acompanyament d’una banda de música tradicional, el públic anirà coneixent cinc festes patrimonials de Catalunya amagades pels carrers i racons de Sant Climent. La millor manera d’acabar dissabte serà a la Plaça de la Vila amb balls i concerts: d’una banda l’actuació del ball de Gralles amb Els Vinardells XXL, que oferiran versions de cançons populars amb gralles i instruments de vent metall, és a dir, tradició i modernitat de la mà. I per acabar la música festiva de La Banddarra i Allioli.

Diumenge 17 de juny, entre d’altres activitats, es durà a terme l’habitual plantada de gegants a la Plaça de la Vila (a les 9h), seguida d’una cercavila que culminarà amb l’acte central, a les 13h a la Plaça de la Vila en el qual Sant Climent per fi, després d’un cap de setmana ple de festa, serà proclamada 31a Ciutat Gegantera de Catalunya. Un ball final, amb la música d’Els Ginjolers serà la traca de final.

Les colles geganteres que desitgin participar-hi, es poden inscriure fins al 5 de maig, fent clic aquí.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan-Miquel Merino a abril 13, 2018 | 15:36
    Joan-Miquel Merino abril 13, 2018 | 15:36
    El nom oficial d'aquesta festa és: "CIUTAT GEGANTERA DE CATALUNYA", i no pas "Ciutat Gegantera".
  2. Icona del comentari de: Jaume a abril 22, 2018 | 11:16
    Jaume abril 22, 2018 | 11:16
    Bé. Potser es un bon sistema, si les colles assistents tenen un plus de qualitat en la música, el ball, o les figures, etc. Si no, és una estafa a la resta de les colles geganteres que paguen religiosament la quota de la ACGC ja que la ciutat gegantera era o és la festa de tot el món geganter de Catalunya. No dic que aquest no pot ser un bon sistema per la dignificació i la desmassificació d' aquesta festa. Però hi hauria d' haver un profund debat intern en el si del món geganter, perquè resulta un gran canvi i una vulneració dels drets de totes les colles afiliades a l'ACGC. Jaume Perez

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa