Tornaveu
Sant Climent de Llobregat es vesteix de Ciutat Gegantera de Catalunya

Sant Climent de Llobregat està de festa. No només pel vint-i-cinquè aniversari dels gegants de la població, els deu anys de la proclamació de Sant Climent com a Ciutat Pubilla de la Sardana, la 10a edició de la Mostra de Grups Folklòrics i els 5 anys del Ball de Gitanes, sinó perquè ha estat proclamada Ciutat Gegantera i el cap de setmana del 16 i el 17 de juny serà festa grossa. Des que el febrer del 2017, quan l’Assemblea de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya va aprovar la candidatura d’aquesta petita població, que l’engranatge cultural i associatiu no ha parat de funcionar perquè sigui un èxit, “redimensionant la festa, donant més importància a la seva simbologia i representativitat, més que no pas en la grandària o dimensió de la festa”, expliquen des de l’organització.

A més, serà una cita important perquè feia dos anys que cap ciutat no havia estat proclamava Ciutat Gegantera. La principal novetat que incorpora el projecte serà que les 40 de colles geganteres que participaran als actes amb els seus gegants ho faran representant el seu territori o comarca.

Què té previst Sant Climent? Durant tot el cap de setmana es celebraran actes dirigits a tots els públics, amb la cultura popular i els gegants com a elements centrals, però sense oblidar altres elements propis d’una festa, com les activitats infantils, els àpats populars i els concerts. Però per poder donar resposta econòmica, l’organització ha fet una campanya de mecenatge per recaptar fons, que està disponible fins al proper 5 de juny.

Tothom qui vulgui fer un donatiu, rebrà una recompensa en funció del valor del donatiu realitzat. L’objectiu econòmic d’aquesta campanya és de 1.500 euros, i és complementària a una altra de captació de voluntaris per tal que el cap de setmana del 16 i 17 de juny puguin assumir algunes de les tasques organitzatives. Es calcula que seria necessària la presència de 80 voluntaris per cobrir tots els torns i tasques. Geganters de Sant Climent de Llobregat va nàixer l’any 1993, juntament amb els Gegants de Sant Climent, i des del 2013 integra diferents balls que han anat conformant el Seguici Popular de Sant Climent.

Podeu entrar a la web per a col·laborar en la campanya de micromecenatge, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa