Tornaveu
Sant Boi de Llobregat, punt de trobada del món geganter

La candidatura, impulsada per la Colla de Geganters i Grallers de Casablanca, converteix Sant Boi en el punt de trobada de les colles de gegants d’arreu de Catalunya per uns dies, on conflueixen centenars de parelles de gegants i altres elements de festa relacionats amb la cultura tradicional catalana com, per exemple, gegantons, capgrossos, nans, d’altres figures i, per descomptat, gegants.

Divendres 13 a les 20.30h hi haurà una cercavila de Colles de Cultura Catalana de la vila: Grup d’animació Zigurat Band amb l’espectacle Monsieur Florian i la Circus Band, Fadrins Trabucaires, Diables de Sant Boi, Diables de Casablanca, Grup de percussió Diabòlics Músics, Colla de Geganters de Sant Boi, i gegants, gegantons i dragonets de Colla de Geganters i Grallers de Casablanca.

Dissabte al matí hi haurà visites guiades per a les colles, amb recorreguts amb guia pel nucli antic. I a mig matí, una festa infantil amb exposició de capgrossos realitzats per les escoles de Sant Boi, jocs gegants i tallers. I a les 12 del migdia, concert a càrrec de l’Escola Municipal de Música Blai Net (orquestra i coral Blaikorus), Coral Renaixença, Coral Fundació Marianao, Coral Pedres Blanques i els Grallers de la Colla dels Gegants de Casablanca.

Després del tradicional dinar de colles, arribarà la primera plantada de gegants, que estaran exposats perquè tothom els pugui gaudir. A les 17 h serà el torn de la cercavila per anar a rebre els Gegants de Catalunya. I després del pregó, espectacle de rebuda a En Treball i Na Cultura, i a En Pau i l’Alegria (Gegants i Gegantons de Catalunya).

A les 19 h es podrá gaudir de la mostra de balls de gegants d’arreu: Ball de gegants adaptats per diversitat funcional (gegants Normag, Frida Kahlo, Ocellaire…), Ball de la comarca del Baix Llobregat, Ball dels Gegants de Sant Boi, Ball de la Caseta Blanca dels Gegants de Casablanca, Ball de l’Aniversari dels Gegants de Catalunya per part de la Colla Gegantera de Tortosa, Ball Nou dels Gegants de Catalunya per part de la Colla Gegantera de Castellbisbal i el ball d’alguna colla convidada.

També hi haurà espectacle de nit i actuació musical amb els grups Sixtus i La Banda del Coche Rojo.

Diumenge serà el torn de les matinades, l’esmorzar i la plantada de gegants, que donarà pas a les cercaviles fins a arribar al Parc de la Muntanyeta on es faran els actes centrals. Allà hi haurà concert de folk a càrrec del grup de música Folkboi per rebre les colles de gegants.

Abans de dinar, serà el torn dels balls de traspàs dels Gegants de Catalunya, de la colla de Tortosa a la colla de Casablanca de Sant Boi: Ball Nou (Colla de Tortosa), Ball dels Peuets (Colla de Casablanca), Ball de l’Aniversari (Colla de Casablanca), després d’aquests balls, quedarà proclamada Sant Boi Ciutat Gegantera 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa