Tornaveu
Sallent es convertí en la capital dels geganters

El poble, que l’any 1985 ja va acollir la I Ciutat Gegantera de Catalunya, s’engalanà per a tots els geganters catalans que participaren de l’acte amb alguns dels elements més típicament sallentins, com ara les enramades o els embotits i amb tallers de balladetes, la dansa típica de Sallent.

Els actes d’aquesta VII Fira començaren dissabte al matí, amb la presentació oficial de l’acte i la cercavila inaugural dels gegants amfitrions fins al Parc Municipal Pere Sallés, centre neuràlgic del cap de setmana geganter. En aquest moment quedaren inaugurats els diversos estands de la Fira, dedicats als constructors d’imatgeria, instruments, vestuari i tota mena de marxandatge geganter, que romandran oberts fins l’endemà a les dues del migdia.

A les 11.30h es projectà la guardonada “Ventre Blanc”, una faula tragicòmica protagonitzada pels portadors dels capgrossos de Vic. A les 12h, s’inicià la primera de les xerrades previstes, on es debatí sobre el finançament de la cultura popular. Més entrada la tarda es comentà la relació dels gegants amb el món del cinema, i la jornada es clogué amb l’espectacle de gegants “Salts en el temps”, creat especialment per a l’ocasió pel Cos de monitors de balls de l’Agrupació, amb la participació de diverses figures convidades. Finalment, un concert gratuït de Blaumut, a les 23.45h, posà el punt final al primer dia de Fira.

L’endemà diumenge, de bon matí, va ser el moment de rebre totes les colles catalanes convidades a la Fira, amb la plantada i posterior cercavila que aplegà més d’una cinquantena de figures. Simultàniament, a les 10.45h, se celebrà la darrera de les xerrades, dedicada a la participació de les dones en el món geganter. Finalment, a les 13.45h, es dugué a terme la presentació d’alguns dels gegants i els capgrossos que s’han estrenat en el darrer any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa