Tornaveu
Més de mil geganters ompliran Montblanc

Divendres 2 de setembre arrenquen les Festes Extraordinàries de la Mare de Déu de la Serra, i serà durant aquest primer cap de setmana que Montblanc s’omplirà de gegants i bestiari, un dels plats forts de l’àmbit de cultura popular, organitzat pels Amics dels Gegants de Montblanc.

El dissabte 3 de setembre al migdia, a la Plaça Major, tindrà lloc l’Acte d’Agermanament dels Amics dels Gegants amb les colles de les Illes Açores, Zamora, Leganés i de l’Estol del Basilisc de Reus. A partir de les 12h del migdia, la imatgeria d’aquestes colles, juntament amb els Veguers de Montblanc, es podrà veure exposada davant la Casa Desclergue. Després de l’acte oficial de l’agermanament, hi haurà una primera cercavila pel carrer Major.

Per la tarda, arriba un dels actes que s’han consolidat amb més solemnitat dins el calendari festiu de la vila de Montblanc: La Convidada dels Veguers, que rebrà en aquesta cinquena edició als Gegants vells de la ciutat de Girona. A partir de les 17:45h de la tarda s’iniciarà la rebuda a la Plaça de Sant Miquel, per continuar amb la mostra de balls a l’interior de l’església de Santa Maria, amb els gegants vells de Girona i els gegants els Veguers de Montblanc, així com també amb l’actuació del grup de música tradicional Urro dos Marés de Ponta Delgada (Illes Açores). Els actes clouran a la Plaça Major amb els balls més festius i l’acte institucional a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Montblanc.

Dues commemoracions molt especials

Diumenge 4 de setembre serà el dia més fort amb la Mostra de Gegants i Bestiari de les Festes de la Serra 2016, amb la participació de més de 1.100 geganters dels prop de 50 grups d’arreu de Catalunya amb gegants i bestiari, així com també amb la participació dels grups de les Illes Açores, Capitonis Durii de Zamora, de Leganési de Valdealgorfa. Una mostra que comptarà amb la presència dels Gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, en Treball i na Cultura. La plantada a partir de les 9:30h del matí omplirà la Murall de Sant Jordi i al punt de les 11 es donarà inici a la gran cercavila que arribarà a la Plaça de Sant Francesc, on tindrà lloc una de les novetats: un espectacle preparat per a l’ocasió en què veurem actuar tots els gegants i bestiari convidats, commemorant els 35 anys del bestiari montblanquí i els 10 anys de la proclamació de Montblanc com a “Ciutat Gegantera de Catalunya 2006”.

En el decurs d’aquest espectacle, es desvetllarà el nou vestit de gala de la Mulassa de Montblanc i la presentació de la Cucafera de Montblanc.

Un matí carregat de sorpreses, organitzat pels Amics dels Gegants de Montblanc i la Colla de l’Àliga i el Drac de Montblanc, que compatarà amb la col·laboració de diferents entitats de la Vila i un grup de 50 voluntaris que seran els encarregats de rebre i acompanyar als grups que ens visitaran.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa