Tornaveu
Masquefa acollí la gran festa de la Ciutat Gegantera de Catalunya

La festa de la Ciutat Gegantera 2012 l’organitza la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa, amb el suport tècnic i logístic de l’Ajuntament. També comptà amb la col·laboració de la Direcció General de Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal de l’Anoia, que concediren subvencions amb les quals es finançà gran part del programa.

La celebració del 9 i 10 de juny fou el tret de sortida a tot un any en què la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa tindrà l’honor de representar arreu la cultura gegantera i el nostre país, Catalunya. La colla masquefina serà l’encarregada de passejar en totes les localitats a les quals se la convidi els gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, en Treball i na Cultura, i fer-los ballar el Ball d’Aniversari. També passejarà els gegantons de l’Agrupació, en Pau i n’Alegria, i els farà ballar la peça ‘Peuets de Gegant’. A més, per haver estat proclamada Ciutat Gegantera 2012, Masquefa acollirà aquest any l’assemblea ordinària anual que celebra l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

La vila ja ho té tot a punt per a convertir-se en la capital del món geganter durant 365 dies i acollir la festa de la Ciutat Gegantera. A més de la col·laboració institucional, la colla masquefina també compta amb el suport d’un nodrit grup de 160 voluntaris que aquells dos dies vetllaran perquè tot surti rodó. També les entitats, els comerços i les empreses de Masquefa s’han adherit a la celebració gegantera més gran que se celebra al nostre país.

La festa de la Ciutat Gegantera 2012 comptà amb un programa d’alçada que, davant l’actual situació econòmica, concentrà les activitats en dos dies. Entre d’altres, els assistents gaudiren de la inauguració del monument a la Ciutat Gegantera, el pregó, i el traspàs de la Colla de la Seu d’Urgell (Ciutat Gegantera 2011) a la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa (Ciutat Gegantera 2012). Altres activitats destacades foren les quatre cercaviles simultànies que tant dissabte com diumenge recorreren els carrers de Masquefa, així com els tallers de mostres tradicionals.

L’esdeveniment de la Ciutat Gegantera 2012 suposà una important oportunitat de promoció per a Masquefa. Amb aquest objectiu, la programació inclogué una visita històrico-turística per la vila i una visita al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), únic a l’estat i un dels pocs que hi ha a Europa.

Un altre dels plats forts fou el concert que el popular grup Obrint Pas oferí la nit de dissabte. En el mateix concert actuà el grup The Trumpets of Falopy, integrat per músics de l’Anoia i el Baix Llobregat. Aquesta formació ha estat l’autora de l’himne de la Ciutat Gegantera 2012, el primer himme a ritme d’ska. A part d’aquests actes, el programa de la festa de la Ciutat Gegantera 2012 inclogué moltes altres activitats per a totes les edats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa