Tornaveu
Llinars del Vallès acull la gran cita del món geganter

Geganters, i tota la sèrie de persones, entitats, empreses, artesans, luthiers, llibreters músics i, en general, amants de la cultura gegantera tenen una cita en la 10a Fira del Món Geganter a Llinars del Vallès, el cap de setmana del 17 i 18 de setembre. Per a aquesta edició la Colla Gegantera La Patufa de Llinars del Vallès ha preparat un espectacle teatralitzat per al vespre del dissabte.

Organitzada per la Colla Gegantera La Patufa de Llinars del Vallès amb l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, entre d’altres, la Fira del Món Geganter és una de les principals activitats anuals de l’Agrupació que permet l’intercanvi d’experiències i trobades festives entre els geganters. Enguany hi haurà trobada de colles i expositors, xerrades, concerts, mostres de balls, tallers…

L’aspecte de la formació tindrà un pes important en aquesta edició, ja que tant per al dissabte al matí (d’11h a 13.30h), com a la tarda (16h a 20h) es duran a terme diversos tallers simultanis sobre temàtiques geganteres que tractaran des d’aspectes legals de les colles, de salut i prevenció, així com cursos de gralla o de ball. Aquestes seran algunes de les diverses activitats que hi haurà dissabte 17 de desembre, un dia amb un programa ben farcit que viurà moments àlgids des de primera hora com ara la passejada inaugural i inauguració de la placa en honor a la 10a Fira del Món Geganter (a les 10h), o, un cop acabats els tallers de la tarda, l’espectacle Un tomb gegant (20.30h), amb música en directe del grup Canya d’Or. Amb un fort component teatral, la representació tindrà com a protagonistes destacats els diversos elements de la imatgeria. Tot seguit es durà a terme el sopar de germanor, i un correfoc a càrrec de la Piuleta i, per tancar la festa, un concert del grup Germà Negre (23.30h).

L’endemà, diumenge 18 de setembre començarà ben fort amb, entre d’altres activitats, una mostra de música que oferirà el grup de música medieval i tradicional l’Os Pedrer (10.30h) i la presentació de les noves figures festives (11h). La 10a edició de la Fira del Món geganter serà l’estrena de les joies i la restauració dels gegants de l’Agrupació, en Treball i na Cultura.

Després de dues grans passejades de gegants i capgrossos que començaran a les 11:45h, a les 13h es durà a terme el tancament de la Fira 2016 i la proclamació de la ciutat que acollirà la propera Fira del Món geganter.

A més, la Fira del Món geganter comptarà amb les presentacions dels llibres: Fitxa tècnica de la gralla, d’Ivó Jordà, amb el concert La gralla vuitcentista, la presentació del tercer volum del llibre 100 gegants dins la col·lecció Figures de la festa, de l’editorial el Cep i la Nansa que de manera molt assequible i divertida pels nens presenta fitxes de gegants, a càrrec d’Aitor Garrido, amb il·lustracions de JuanolO. També es presentarà el llibre Els gegants de l’Anoia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa