Tornaveu
Les Festes de Sant Josep Oriol recuperen tots els actes al carrer

Dissabte 19 el pregó, a càrrec del periodista Fèlix Riera, exdirector de Catalunya Ràdio, donarà inici a unes festes que, des de l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi, les qualifiquen de les de “la represa, amb la majoria dels actes celebrant-se amb total normalitat”. El mateix dia se celebraran la Remembrança del miracle de les monedes de Sant Josep Oriol, el Ball dels quatre Gegants originals del Pi -que només surten al carrer aquest dia-, i el retaule de Sant Josep Oriol, amb una escenografia renovada.

L’endemà diumenge és el moment de les Bestieses, amb la tradicional ballada del Lleó i la Mulassa de Barcelona i els seus convidats, l’Àliga de Vilafranca del Penedès, l’Ovella de Castellví de la Marca, dins de Santa Maria del Pi i la plaça del Rei.

Els principals actes arribaran el darrer cap de setmana. Dissabte 26 serà la tradicional passejada dels Oriols (els gegants de Ciutat Vella) que, convidats pel gegant Oriol del Pi, fan l’ofrena floral al sant mentre els veïns llancen monedes de xocolata. I a la tarda serà el torn dels Atracaments d’en Perot lo lladre, qui anirà de botiga en botiga ‘atracant’ els botiguers i repartint el botí de monedes de xocolata entre els assistents.

Diumenge 27 a la plaça de Sant Josep Oriol hi haurà mostra de balls i la cercavila de la festa major, amb molts gegants de Ciutat Vella i altres convidats destacats, entre ells, el Ball de Cercolets d’Igualada, el Lleó i el Bou de l’Hospitalet, el Lleó de Sabadell, lo Tossino i la Verreta de Tàrrega, els Veguers i la Mulasseta de Montblanc, els Cavallets de Vic, i els Gegants Bojos del Carnaval de Solsona, i els Gegants vells de Girona, acompanyats de l’espectacular gegant Gerió, convidat d’honor de la diada de 4,43 m d’alçada i 138 kg que només ha sortit en una ocasió de la seva ciutat.

Altres activitats

El programa es complementa amb una taula rodona sobre ‘Les dones al món geganter’, a la Casa dels Entremesos, i dues exposicions també al mateix espai: una sobre el nou vestuari dels gegants, i la segona sobre el concurs de cartells de les festes.

A més, després de l’èxit de l’any passat, torna La Ruta dels Atracaments, una gimcana per diversos comerços del barri, i s’estrena la proposta el Joc de Sant Josep Oriol, que convida a descobrir la història del barri, de les festes i del sant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa