Tornaveu
La torderenca Anna Mateu i el solsoní Albert Caelles, guanyadors del concurs de fotografia ‘El Fet Geganter’
La fotografia Gegants de Tordera, d’Anna Mateu i Fonts, i Gegant Vell, d’Albert Caelles i Solé, han estat les guanyadores del 2n i 3er premis del concurs ‘El Fet Geganter’. Anna Bermejo Falcó, de Castellbisbal, ha estat reconeguda amb el Premi Jove per l’obra Visca la Festa Major. El concurs, que enguany ha celebrat la seva 20a edició, està organitzat per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya per tal de difondre i promoure activitat gegantera i els seus valors.

A més, el jurat del concurs va acordar deixar desert el premi ‘Griselda Karsunke’, però va decidir donar un accèssit valorat en la categoria general a Nina Adam Hausmann, de Llinars del Vallès, per l’obra Gegantera. Els premis estan valorats amb 200 € (2n premi) i 100 € (3er premi i Jove) i 50€ (Accèsit).

El primer premi s’ha declarat desert després que la persona guanyadora decidís retirar les seves fotografies. L’Agrupació ha explicat que els diners corresponents a (300 euros) s’acumularan per al concurs de l’any vinent.

Concurs marcat per la pandèmia

Com en el cas d’una de les fotografies guanyadores, la pandèmia –gegants confinats darrere dels vidres de les finestres o amb mascaretes i guardant les distàncies de seguretat entre ells –ha estat present en nombroses de les fotografies presentades. Però a la vegdada hi ha hagut nombroses imatges històriques, ja que l’Agrupació, per compensar que aquest any les sortides i trobades han estat molt limitades, convidava també als participants a remenar carpetes i àlbums i rescatar imatges de festes anteriors.

Això s’ha traduït en una alta participació, amb un total de 95 fotografies presentades en les diverses categories (77 a la general, 13 al Premi Jove i 5 a la ‘Griselda Karsunke’).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa