Tornaveu
La Convidada dels Veguers, un dels plats forts de la Festa Major de Montblanc

Dissabte a les 18h, la comitiva encapçalada per la formació de trompetes i tambors i els gegants Els Veguers de Montblanc, donava la benvinguda als gegants de Barcelona a la Plaça de Sant Miquel. El regidor de Festes i el president dels Amics dels Gegants feien lliurament dels rams d’honor a les gegantes convidades. Seguidament, els carrers del centre històric amb un gran nombre de públic va poder veure com els gegants ballaven per la Vila, tot fent cap a la Plaça Major, on tenien lloc els primer balls. Seguidament, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Montblanc l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu Domingo, va rebre oficialment a la Ciutat de Barcelona, representada pel Cap de Cultura Popular de l’Ajuntament de Barcelona, Francesc Fabregat; així com també va comptar amb la presència dels regidors, el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, el delegat territorial de cultura de la Generalitat de Catalunya, la vicepresidenta d’Adifolk, el president de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i les pròpies colles convidades. Un fet històric poder tenir a Montblanc a la ciutat de Barcelona amb la màxima representació com així va elogiar l’alcalde de Montblanc per la feina aconseguida pels “Amics dels Gegants” un any més, que sens dubte fa que aquest acte s’hagi convertit en un dels moments més solemnes de la Festa Major de Montblanc. Els convidats van rebre el quadre d’aquesta edició, com a obsequi i agraïment per la seva participació.

El punt àlgid de la jornada, arribava a les 20h amb l’entrada dels gegants a l’església de Santa Maria de Montblanc, un marc incomparable al so de l’orgue barroc que va rebre als gegants durant la seva entrada. L’acte fou conduït pel mateix “Pere Berenguer de Vilafranca”, amb l’acompanyament del toc de les trompetes i tambors. En aquesta ocasió es van poder veure el Ball dels Gegants de la Basílica de Santa Maria del Mar, el Ball dels 4 Gegants de la Basílica del Pi, el Ball dels Gegants de la Ciutat de Barcelona i el Ball Solemne dels Gegants Els Veguers de Montblanc.

La vetllada va cloure amb la baixada festiva dels gegants fins a la plaça de Sant Francesc on foren acomiadats i finalment el sopar de colles posava el punt final en aquesta jornada històrica i del tot exitosa de “La Convidada dels Veguers”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa