Tornaveu
La colla Drac d’Or de l’Hospitalet de Llobregat amplia família amb la geganta Hera

La geganta, presentada dissabte 21 d’abril, ha estat dissenyada i construïda per Dolors Sans, i forma part del conjunt de Déus de l’Olimp de la colla Drac d’Or de l’Hospitalet de Llobregat.

En el marc de les festes de Primavera de l’Hospitalet s’ha presentat la geganta Hera, que se suma al conjunt de déus de l’Olimp que la mateixa Dolors Sans també va dissenyar l’any 2016. Així, Hera se suma a la família (i mai més ben dit) que integren Zeus, Hades, Posidó i cavall Pegàs.

La deessa Hera era la dona de Zeus, el pare dels déus, i al mateix temps la seva germana, tots fills del déu Cronos. Hera se l’associa al matrimoni i també és coneguda per la seva fúria i venjança davant de les contínues infidelitats de Zeus. Són famoses les seves intervencions en el judici de Paris en determinar qui era la deessa més bella i les conseqüències amb la guerra de Troia i també la seva venjança a Heracles (Hèrcules). La deessa Hera se la representa amb el paó, el seu animal simbòlic i amb una flor símbol de la fecunditat. El disseny de la geganta Hera de Dolors Sans incorpora una majestuosa figura de paó, tractat com si fos una joia, que reposa en el braç de la geganta. A l’altra mà té la flor que s’il·lumina interiorment. El vestuari està inspirat en vestuaris clàssics grecs així com les joies, la diadema i les arracades, que també estan inspirades en dissenys originals de l’època clàssica. Té una alçada de 3,65 metres i 40 quilos de pes.

La geganta Hera va ser apadrinada pels gegants de Molins de Rei i els de Vila-real. La festa va comptar amb un total de 28 figures, entre gegants, gegantons i elements festius que van desfilar per tota la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa