Tornaveu
La colla de l’Arboç guanya el 1r Concurs Nacional de Ball de Gegants

La Colla de Gegants i Nans de l’Arboç del Penedès es proclama guanyadora del 1r Concurs Nacional de Gegants, que ha tingut lloc diumenge 5 de juny a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm, a Barcelona, amb un premi valorat en 450 €.

El jurat format per diferents rols, des d’un músic a un constructor de gegants o, entre d’altres, membres de colles geganteres ha valorat criteris com la coreografia, el ritme, el seguiment de la música, la partitura i l’afinació dels músics, així com la interrelació dels gegants amb les puntes de referència, és a dir, els membres de la colla que se situen com a referència als portadors de gegants per delimitar l’espai.

Les deu colles que han participat en el 1r Concurs Nacional de Gegants han presentat coreografies i partitures creades especialment per al concurs. “Més que no pas un component creatiu, la importància d’aquest 1r Concurs Nacional de Balls és ser d’estímul creatiu a la tasca de les colles”, exposa Amador Codina, president de l’Agrupació de Colles de geganters de Catalunya, organitzadors de la iniciativa.

Així doncs, la participació al concurs ha estat una bona excusa per a les colles participants treballar noves coreografies i músiques que podran lluir en les seves respectives ballades. “Estem molt satisfets amb la implicació de les colles i del nivell que han mostrat”, exposa Codina.

Pel que fa a la resta del palmarès, el segon premi ha estat per a la Colla de Gegants, Grallers i Bestiari de Parets del Vallès (250 €), i el bronze ha estat per la Colla Gegantera d’Iluro de Mataró (150 €). S’han concedit dos accèsits, valorats amb 50 € cadascun, un per a la millor coreografia que l’ha rebut l’Associació de Geganters i Grallers de Bellvís i un a la millor partitura per a l’Associació de Geganters i Grallers d’Oliana.

Renovació del conveni amb Estrella Damm

El 1r Concurs Nacional de Gegants ha estat el marc per a la renovació del conveni de col·laboració amb Estrella Damm, i ha comptat amb la presència del conseller de Cultura, Santi Vila, el patró de la Fundació Damm, Ramón Agenjo, i el president de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, Amador Codina.

El conveni, per a tres anys, fa visible el compromís d’Estrella Damm amb la cultura popular catalana i ha comptat amb la presència de Lluís Puig, director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, i dels caps de colles de les deu colles participants en el concurs, que han exercit de testimonis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa