Tornaveu
Jordi Ruiz i Pol Rives, guanyadors del concurs fotogràfic El Fet Geganter

La fotografia Posant, de Jordi Ruiz López, ha estat reconeguda amb el primer premi en el Concurs Nacional de Fotografia que organitza anualment l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya. La imatge retrata els Gegants de La Llagosta (Vallès Oriental), –Josepet, Blanqueta, Mariona i l’emblemàtica Torradeta– a punt per a la festa i emmarcats per un arc, durant la Trobada Gegantera de Fraga.

En el certamen el jurat també ha premiat Eva Balcells, de Cervera, amb Festa Major (2n premi) i Norma Levrero, de Sant Climent de Llobregat (3er premi), amb Gegant Situ de Sant Climent. El tarragoní Jaume Saez s’ha endut un accèssit per la seva obra Tarragona, Nans.

I en la categoria de Premi Jove, dirigida a participants entre 12 i 21 anys, el guardó se l’ha endut el barceloní Pol Rivas per la seva fotografia titulada Esclata la Festa Andreuenca.

Els premis tenen una dotació econòmica de 400 euros (1r premi), 300 euros (2n premi), 150 euros (3r premi) i 150 euros (premi jove).

El Fet geganter, que enguany arriba a la seva 22a edició, busca cada any les millors imatges en els àmbits relacionats amb els gegants, els capgrossos, els músics i la imatgeria festiva en general. El concurs vol donar a conèixer tots els matisos del món geganter més enllà dels tòpics, i destacar els seus valors com l’alegria, rauxa, passió o el treball, i reivindicar també la cultura gegantera i la gent que hi treballa.

Els premis es lliuraran van lliurar-se divendres 13 a l’espai la Nau Cultura i Tradicions de Sant Feliu de Llobregat, on es poden veure totes les fotografies que s’han presentat al concurs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa