Utilitzar les noves tecnologies per fer créixer la imatgeria festiva d’un barri, i vincular la seva gent en les festes tradicionals que s’hi celebren. Aquest és l’ambiciós objectiu del projecte “Les bèsties de la foguera”, impulsat pel Centre d’Imatgeria Festiva del Poblenou en col·laboració amb l’Institute for Advanced Architectura of Catalonia – FabLab Barcelona. Conscients que la simplicitat pot ser revolucionària, han engegat una iniciativa tan senzilla com innovadora: crear tres capgrossos retallables i penjar-los a la xarxa per posar-los a l’abast de tothom.

La presentació de ‘Les bèsties de la Foguera’, divendres 24 de febrer (19:30h) a Can Saladrigas, comptarà amb el dissenyador dels capgrossos Santi Fuentemilla. Amb aquesta presentació pública, la Casa de la Festa del Poblenou vol promocionar la cercavila de la foguera que se celebra cada Sant Joan. En aquest sentit, ha escollit tres figures representatives de la festa: la Guineu Roja, el Bou Roig, i el Gat, un animal molt present als carrers del Poblenou del segle XX.

El Centre d’Imatgeria Festiva el Poblenou ofereix cursos a les entitats que volen enriquir el patrimoni del districte de Sant Martí i la Ciutat de Barcelona. Des de la seva inauguració (maig 2010), les ha assessorat en el coneixement de les tècniques creatives com en la difusió de tots els aspectes circumdants a les figures (música, coreografia, teatre popular…). Així mateix, vetlla pel reconeixement social de la imatgeria festiva del barri com a patrimoni col·lectiu que convé valorar i potenciar. En aquest enllaç podeu consultar extensament la tasca desenvolupada per l’entitat des del seu naixement.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa