Tot apunt a Barcelona per acollir el 27 de novembre la sisena sessió del Congrés d’Imatgeria Festiva País Gegant al CaixaForum de Barcelona, amb una jornada que abordarà els gegants com a eix central del nostre patrimoni i les nostres festes. El Caixa Fòrum de Barcelona acollirà les ponències dels especialitzades (09:30h)

La congrés anirà a càrrec de diferents experts en la matèria que posaran sobre la taula quin paper hi juguen les nostres figures a la Festa i reivindicaran que són patrimoni de tots. El programa compta amb nou ponències i destacats estudiosos de la història i el fet geganter, com són Amadeu Carbó, Albert Rumbo o Jan Grau. No menys importants, la trobada servirà per explorar projectes educatius entorn els gegants, rebre consells per prevenir lesions anatòmiques, conèixer les experiències universitàries en la construcció i restauració d’imatgeria, debatre la dimensió social i econòmica de l’activitat gegantera, reflexionar consegüentment sobre les identitats que genera, i finalment explorar quines fonts documentals poden ser útils per la investigació gegantera.

S’espera que les ponències exerceixin de termòmetre per saber en quin moment es troba l’activitat gegantera a Catalunya. Tots els interessats en assistir a la sisena edició del País Gegant us hi podeu inscriure mitjançant el lloc web www.paisgegant.cat. Podeu consultar el programa exhaustivament, seguint aquest enllaç.

La celebració del País Gegant és possible gràcies a l’organització de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Obra Social “la Caixa” i el patrocini d’Estrella Damm.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa