Tornaveu
Els gegants, recurrent leitmotiv d’en KAP

El reconegut caricaturista Jaume Capdevila –conegut professionalment amb el nom de “KAP”, Premi Internacional del humor Gat Perich 2009, torna a apostar pel món geganter. La mostra ‘Caricatures geganteres’, que s’inaugurarà el proper 7 de febrer a Rubí, és un nova picada d’ullet de l’il·lustrador a la cultura popular i festiva de Catalunya.

Els visitats podran veure caricaturitzats alguns dels membres de la Colla de Geganters de Rubí, juntament amb els gegants i gegantons de la ciutat. Els dibuixos van ser realitzats ara fa un any, el 14 de gener de 2012, després d’una conferència del dibuixant organitzada per la mateixa colla. Els resultats d’aquesta obra d’improvisació de l’artista català es podran veure fins al 31 de març a la llesqueria Tast d’Art (Plaça de Catalunya, s/n – Rubí).

Jaume Capdevila és col·laborador habitual de mitjans nacionals i internacionals, com La Vanguardia, Mundo Deportivo, Regió 7, El Triangle, la revista Gegants i d’altres publicacions com Siné Hebdo, Courrier International (França) o Il Quotidiano della Satira (Itàlia). Ha estat guardonat amb premis com l’Humoris Causa (Itàlia, 2008) i el 2009 el Premi d’Humor Gràfic Esportiu de la Fundació Catalana per a l’Esport, i el Premi Internacional d’Humor Gat Perich.

La cultura popular no s’atura a Rubí

Els amants de la cultura popular podran seguir gaudint durant el 2013 de diverses mostres del patrimoni festiu català al Castell de Rubí. Del 28 de maig fins al 7 de juliol, es podrà veure l’exposició ‘La Patum i altres patrimonis’, un itinerari objectual i conceptual de la mà de la gent que fa les festes en viu i en directe. Per les mateixes dates, arribarà ‘Gegants d’IAKARE’, una exposició que retrata gegants, capgrossos, músics de la festa de tota Catalunya participant en una mateixa cercavila. I pels vols de setembre aterrarà la mostra itinerant ‘Gent de festa’, un conjunt d’imatges en blanc i negre dels anys cinquanta, amb un important valor històric, de les nostres festes tradicionals -la sardana, la jota, els gegants o els capgrossos- però també de tradicions relacionades amb la natura i que reten homenatge al mar, al foc o als arbres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa