Tornaveu
Els Gegants de la parròquia de Sant Jaume celebren la XV Trobada

Dissabte 22 de juliol, a partir de les 17.30 h, el centre de Barcelona vibrarà amb la XV Trobada dels Gegants de Sant Jaume. El programa començarà a la Plaça de Ramon Berenguer amb la plantada de totes les colles participants: els Gegants de la Plaça Nova, del Raval, de la Barceloneta, del Casc Antic,  de Sant Pere de les Puel·les i de Badalona, a més dels amfitrions.

L’actuació dels Falcons de Barcelona (18.00 h) serà el preludi de l’inici de la cercavila (18.30 h), que avançarà pel carrer de la Tapinera, la plaça de l’Àngel, el carrer de Jaume I, la plaça Sant Jaume, i els carrers de  Ferran, d’Avinyó, de Simó Oller i de la Mercè. El recorregut acabarà a la plaça Mercè, on a partir de les 19.30 h es posarà el punt final a la Trobada amb una mostra de balls geganters.

Història dels gegants

Els gegants de Sant Jaume van ser impulsats per l’Associació Gegantera dels Gegants Sant Jaume, constituïda el 2007 per recuperar els antics gegants de la parròquia de Sant Jaume Apòstol. Ateses les dificultats per trobar documentació sobre les figures perdudes, l’ entitat va apostar per encomanar una nova parella a l’escultor solsoní Manel Casserras, segons la imatge arquetípica del gegant català.

La geganta, estrenada el 2009, s’anomena Mercè en honor a la patrona de la ciutat. Un any més tard va presentar-se el Ferran, que deu el seu nom al fet que la parròquia de Sant Jaume s’ubica al carrer homònim. El 2016 va crear-se el gegantet Ullets per tal que els petits geganters de la colla també poguessin portar la seva figura

La Trobada dels Gegants de Sant Jaume se celebra anualment entorn el 25 de juliol, diada de Sant Jaume.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa