Tornaveu
“El nostre desig és ser una federació propera a les colles”
L’1 de febrer de 2020 serà una data que, de ben segur, Joan Miquel Puigserver (Campos, Mallorca) sempre recordarà. La seva candidatura (formada per Carmelo Martínez, Laura Sala, Miquel Àngel Audí, Xavier Barnadas, Leandre Ubasart, Mercè Montserrat, Àlex Lechuga i Santi Riba), va obtenir la majoria de vots per presidir l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya. Després de 35 anys, aquest era el primer cop que es presentaven dues propostes diferents a les eleccions de l’Agrupació.

És el primer cop en 35 anys que s’han presentat dues candidatures a les eleccions de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya, i han guanyat vostès per rellevar la Comissió Executiva. Com se sent al respecte?

Estic molt content i satisfet. Arribar fins aquí ha estat el fruit del treball realitzat durant els darrers mesos per aconseguir una candidatura com la que vàrem presentar. També em sento molt orgullós de l’equip que hem creat per aconseguir aquest repte.

Per què creu que ha guanyat la seva candidatura?

La nostra candidatura ha guanyat per mostrar-se tal com és i dir les coses tal com són. M’explico: la transparència i serietat han estat des del primer moment la nostra manera de treballar i la nostra guia a l’hora de prendre decisions i explicar el nostre projecte. Ens hem mogut pel territori per explicar les nostres intencions amb la major serietat possible, però sense deixar de banda les persones que formen part de totes les colles. Considerem que no hi ha geganters de primera, segona o tercera, sinó que tots som iguals. Nosaltres volem dedicar els nostres esforços a tots els geganters i geganteres amb eficàcia i eficiència, com dic, sempre amb total transparència per tal que les persones puguin confiar amb la nostra gestió. I això ha fet que representéssim el sentiment de la majoria de colles associades, les quals ens van donar el seu vot i la seva confiança.

Quin és el projecte més destacat que voldrien posar en marxa aquest any?

Tenim pensats molts projectes. En primer lloc, començarem per acostar al màxim els vocals de comarca: és imprescindible per a nosaltres aconseguir la representació per tot el territori. Aquest punt es pot aconseguir a través del contacte amb les coordinadores, amb el territori i amb persones responsables que assumeixin les vocalies. El treball de camp és indispensable. Un altre projecte que tenim és el de la Gala de Premis del Fet Geganter. Cal que es doni visibilitat a aquests premis i se’ls valori com pertoca. També reforçarem la comunicació a les xarxes socials i mitjans per arribar a tothom i informar d’allò que s’està fent des de l’Agrupació.

Una de les línies d’actuació que plantegen és potenciar i innovar les festes geganteres. De quina manera es podria assolir?

Una opció podria ser contactant amb altres federacions perquè les festes geganteres siguin més dinàmiques, o bé organitzant una mostra de cultura popular per impulsar tot aquest àmbit festiu geganter. Per dur-ho a terme, necessitarem una pluja d’idees per part dels associats per conèixer la seva opinió, rebre suggeriments i saber com podem millorar i innovar en aquesta línia d’actuació.

També proposen crear nous serveis des de l’Agrupació. De quins estaríem parlant?

Primer de tot, s’ha de visibilitzar tot el que ja tenim i reforçar-ho. Les colles i geganters han de conèixer què ofereix l’Agrupació i, a partir d’aquí, anar impulsant nous serveis, tant des de les necessitats detectades com des dels suggeriments i millores que es creguin oportunes.

Quina importància mereixen els tallers formatius i els cursos de perfeccionament que esmenten al seu programa?

Apostem per oferir tallers i cursos per així estimular l’aprenentatge continu i el reciclatge de les persones que hi vulguin formar part. Actualitzar coneixements, conèixer tècniques de perfeccionament i crear vincles entre participants amb els mateixos interessos i motivacions sempre ajuda que la cultura popular no quedi relegada en un segon pla, es mantingui viva i estigui a l’altura de cobrir les necessitats dels qui la defensen.

Com a nou president de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya, quin missatge voldria transmetre a totes les colles pertanyents l’Agrupació?

Tranquil·litat. El nostre desig és ser una federació propera a les colles. Volem que se sentin identificades amb els principis de l’Agrupació, que sentin que poden contactar amb nosaltres des de qualsevol punt del territori i que, de fet, ens hi trobin al seu costat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jaume a febrer 20, 2020 | 16:13
    Jaume febrer 20, 2020 | 16:13
    Crec que ja seria hora de fer un petit canvi al nom. I en comtes fer dir colles de geganters es podes dir colles geganteres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa