Tornaveu
El Negre de Cervera, la misteriosa Àliga de la Bisbal i el patrimoni en general

El recuperat gegant negre de Cervera ens recorda a altres elements festius que es troben a Tarragona, Valls i Reus En tots aquests casos l’element obria pas als gegants grans i, en la majoria de casos, eren de color negre. En el cas de Cervera era conegut com a patge. El cerverí Lluís Àngel Bellas ens explica en detall aquest element recuperat en la mateixa revista número 127.

La revista Gegants 127 segueix amb l’Expedient G, de Jan Grau, amb la tercera entrega de la història del conegut i, de moment, clausurada El Ingenio al carrer Raurich de Barcelona. Grau, ens fa la tercera entrega tot parlant d’Arcadi Escaler. També, Joan Padrós d’Agramunt, ens explica el procés de recuperació de la parella que està documentada al Costumari Català com a figures de 1908.

Dins la revista patrimonial també és interessant mencionar l’article sobre Sant Cosme i Sant Damià dins del folklore festiu arran de la construcció dels nous gegants estrenats recentment al Prat de Llobregat. Es tracta d’una interessant reflexió sobre la folklorització de diversos elements religiosos dins les festes populars.

Gegants, en el seu afany per la promoció i recerca del món geganter, vol anar donant a conèixer el patrimoni que envolta les diverses festes que hi ha al país. Tanmateix, la publicació ja dóna a conèixer alguns dels nous continguts de cara el número 128: “130 aniversari de la tradició gegantera a Montcada i Reixac”, “350 anys dels gegants Petits del Pi” i els “Bous de la festa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa