Tornaveu
El III Concurs Nacional de Balls de Gegants s’ajorna, probablement, fins a l’any 2021
Per a les entitats de cultura popular, la represa de les activitats encara està sent complicada. L’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC) ha decidit ajornar la tercera edició del concurs de balls que tenia previst celebrar a Moià el diumenge 11 d’octubre. Aquest concurs, que es va estrenar l’any 2016 a Barcelona, pretén millorar la visibilitat i el prestigi d’aquells grups que treballen i difonen el ball de gegants, s’ha convertit en una de les principals cites geganteres del país.

L’Agrupació ha pres aquesta decisió preveient que “possiblement la situació no haurà millorat a l’octubre” i també per la dificultat de les colles geganteres per poder assajar per al concurs”. Segons explica el president de l’ACGC, Joan Puigserver, tot i que les colles adoptessin les mesures de seguretat previstes a la resolució 1427/2020, de 18 de juny, “ara per ara, el contacte físic suposa un risc de contagi”. Puigserver espera que ben aviat es pugui anunciar la nova data, “que molt possiblement serà l’octubre de l’any 2021”.

El president de l’ACGC explica que “tot i que amb el context actual no podem preveure activitats de futur”, sí avança –amb tota la prudència necessària– la voluntat de participar, el pròxim 8 d’agost, a la Mostra de balls organitzada per la Colla de Geganters de Malgrat, amb motiu dels 30 anys dels seus gegants, i el 22 d’agost, a Castellbisbal, amb un espectacle, “amb aforament limitat i, en principi, espai tancat, estrenant dels vestits dels gegants de l’Agrupació”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa