Tornaveu
Deu colles competiran per qui fa ballar millor els seus gegants

El proper diumenge, 5 de juny, al matí, l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm, a Barcelona, serà la seu del I Concurs Nacional de Balls de Gegants a Catalunya. Deu colles de diverses demarcacions del principat prendran part d’aquesta primera edició del concurs, que premiarà l’excel·lència en la música i la coreografia dels balls de gegants.

La jornada començarà a les 10h amb l’arribada de les colles participants, l’obertura de les exposicions i el muntatge de gegants. Posteriorment, a les 10.30h es farà la fotografia oficial de les colles participants davant l’entrada de l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm.

Després del sorteig de l’ordre d’actuació, d’11h a 12h se celebrarà el concurs pròpiament dit. En acabat, l’acte servirà d’escenari per a la signatura del nou conveni de col·laboració entre Estrella DAMM i l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

Arribats en aquest punt el jurat es retirarà a deliberar, però la festa no acabarà aquí, ja que hi haurà l’actuació per a tots els assistents del grup Folkserola. Tot seguit, a la 13h s’anunciarà el veredicte del jurat, s’entregaran els premis i recordatoris i se celebrarà el final d’una festa. Com a activitats complementàries al concurs, els visitants també podran gaudir de l’exposició Goliat al mateix edifici

El I Concurs Nacional de Balls de Gegants és una iniciativa de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i comptarà amb l’assistència del conseller de Cultura, Santi Vila. Les colles que han estat seleccionades i que oferiran els seus balls per endur-se el premi són:

Colla de Gegants i Nans de l’Arboç del Penedès (Baix Penedès).

Associació de Geganters d’Arenys de Mar (Maresme).

Associació de Geganters i Grallers de Bellvís (Pla d’Urgell).

Grup de Geganters de Cervera (Segarra).

Colla Gegantera La Patufa de Llinars del Vallès (Vallès Oriental).

Colla Gegantera d’Iluro de Mataró (Maresme)

Associació de Geganters i Grallers d’Oliana (Alt Urgell).

A. C. Colla Gegantera de Palamós (Baix Empordà).

Colla de Gegants, Grallers i Bestiari de Parets del Vallès (Vallès Oriental).

Grup de Geganters i Grallers de Terrassa (Vallès Occidental).

Les diferents colles competiran per guanyar el primer premi, valorat en 450 €. A més, també s’atorgarà un segon premi de 250 €, un tercer premi de 150 € i dos accèssits a la millor partitura i a la millor coreografia, de 50 € cadascun.

La primera edició del Concurs Nacional de Ball de Gegants s’emmarca dins dels actes que al llarg de tot el cap de setmana commemoraran l’Associacionisme Cultural Català.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Albert Canó a juny 03, 2016 | 08:32
    Albert Canó juny 03, 2016 | 08:32
    Quina bona pensada, serà espectacular i més ho seria si les colles de primer nivell en matèria de balls hi fossin. Tot i així una molt bona iniciativa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa