Tornaveu
Cervera ja és bressol de gegants

Quatre cercaviles amb més de 400 gegants, 2.500 geganters i grallers de 120 colles de tot Catalunya han recorregut places, carrers i tots els racons de Cervera per donar el testimoni a aquesta ciutat de la Segarra com a Ciutat Gegantera 2014, i de passada, certificar que els gegants i grallers són més vius que mai. Han estat tres dies de festa en què la cultura popular catalana ha exhibit una gran força, i un premi per a una ciutat amb una tradició gegantera que ja apareix referenciada al segle XV, amb els segons gegants més antics de Catalunya.

El teixit associatiu de la ciutat i la ciutadania en general s’han abocat de ple en aquest esdeveniment, que s’allargarà durant tot l’any. A tall d’exemple, les tres escoles de la ciutat han participat a la cercavila amb un gegantó cada centre, i el Monument de Ciutat Gegantera ha estat escollit amb un concurs de propostes presentades pels alumnes de l’IES La Segarra. La lletra de l’himne l’han escollit alumnes de l’IES Antoni Torroja, i la música ha anat a càrrec del Conservatori de Cervera. Tot plegat, una feina conjunta dels veïns de la vila que ha permès que la cerimònia de coronació hagi estat un èxit rotund.

El cap de colla dels geganters de Cervera, Joan Piqué, remarca que “és tot un repte, no només per aquest cap de setmana, sinó pel que suposa ser els representants dels gegants de Catalunya durant un any”. Els geganters estan convençuts que aquesta tradició segueix viva i continua potenciant la cultura catalana, i que és “un vehicle potent d’integració de gent de tot tipus”. A partir d’ara, Cervera representarà totes les colles i ho farà portant, arreu del país, els gegants de Catalunya, en Treball i na Cultura. L’any vinent serà la ciutat de Terrassa la que acollirà aquests actes per convertir-se en la Ciutat Gegantera del 2015.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa