Tornaveu
Castellterçol es convertirà en el gran aparador del món geganter el 27 i 28 d’abril
Les colles geganteres i amants de la cultura popular tenen una cita el proper 27 i 28 d’abril amb ocasió de la 12a Fira del Món Geganter a Castellterçol. La fira acollirà una vintena de constructors d’imatgeria, luthiers, llibreries especialitzades, artesans, entitats, etc.

Organitzada per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC), la fira tornarà a ser el gran aparador del món geganter i la cultura popular. A més dels expositors, la trobada s’ha programat un ampli programa d’activitats, amb balls, concerts, tallers de formació, xerrades i activitats infantils.

Dissabte tindrà lloc la presentació d’Escultors de la Festa, el primer llibre sobre la professió de disseny i construcció d’imatgeria festiva (dracs, gegants, capgrossos i bestiari festiu divers), una obra de Manel Güell (Pagès editors, 2019). A continuació, l’especialista en cultura popular i tradicional Jan Grau oferirà una xerrada sobre ‘Els capgrossos, les figures més abundants i les més incompreses’. A l’hora del vermut, podrem gaudir de noves sonoritats de les gralles amb el quartet QuatreQuarts.

També els més joves poden trobar un espai dedicat a ells amb diverses activitats relacionades amb els gegants, l’espai fira menuda.

La fira té un espai de formació i al mateix temps per compartir experiències amb membres d’altres colles com són els 7 tallers: transcripció de coreografies de balls de gegants i capgrossos, 3 tallers per a músics i seminaris de capgrossos i balls populars.

Els actes de dissabte culminaran amb l’espectacle dissenyat per l’ocasió “Som d’on venim” que ens endinsarà a la història de Castellterçol amb la participació de colles geganteres i una banda de música seguit del concert de Catfolkin i Dj Nando.

No hi faltarà el joc de la Fira per a totes les famílies a través del web. Aquest any seguint la temàtica de la fira, anirà de Capgrossos i ens faran anar de Cap!

Diumenge coneixerem els guanyadors del concurs de fotografies de la fira d’instagram, la presentació de les noves figures, una passejada i mostra de balls. A l’acte de clausura es proclamarà la colla que organitzarà la 13a Fira del Món Geganter seguit del balls de la imatgeria de l’ACGC per part de la Colla Gegantera de Sant Climent de Llobregat actual Ciutat Gegantera de Catalunya.

Podeu consultar tot el programa en aquest enllaç

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa