Tornaveu
Aideen Barry, enamorada dels gegants d’Olot

L’artista irlandesa Aideen Barry regalarà a la ciutat d’Olot un nou element de faràndula: un gegant de 3 metres que ja estan elaborant Tavi Algueró i Àngel Rigall. El gegant serà la imatge d’un antic maquinista del tren d’Olot que encara viu a la Garrotxa. Aideen Barry s’ha encarregat de dibuixar els esbossos de com vol que sigui aquest gegant i ella mateixa n’elaborarà el vestuari, que “tindrà l’escut original del tren brodat a la màniga, on hi haurà petits detalls irlandesos. Serà un petit trosset d’Irlanda que deixaré a Olot quan jo marxi”, ha explicat l’artista al diari digital Nació La Garrotxa.

Algueró i Rigall calculen que el gegant estarà enllestit al mes d’octubre, quan es presentarà al públic, un bateig que Barry no pensa perdre’s: “vull veure com l’antic conductor –un garrotxí que ara té 94 anys– coneix el seu propi gegant”. Com explica Nació La Garrotxa, quan Aideen Barry va arribar a Olot per a documentar-se per al projecte del Changing Tracks que duria a terme al bicicarril, “poc s’imaginava que acabaria construint un gegant molt especial per a la ciutat”. Nascuda a Cork, al sud d’Irlanda, els únics gegants que coneixia eren els mitològics com el famós Fionn mac Cuhail, a qui la llegenda atribueix la construcció de les columnes basàltiques de la Calçada del Gegant, al nord-est de l’illa.

Les estades de l’Aideen a la capital garrotxina van coincidir amb els actes de preparació dels 125 anys dels gegants de la ciutat. “Escoltava com tothom parlava dels gegants”, explica Barry, que recorda que “al Museu dels Sants vaig veure com els restauraven, els nens petits se saben de memòria la seva música i vaig pensar que no podia marxar sense contribuir-hi d’alguna manera”.

Llegiu el reportatge sencer en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa