Tornaveu
16a Trobada Gegantera Comarcal Bages-Berguedà a Montmajor

La 16a Trobada de Vocalia s’emmarca dins els actes de celebració dels 25 anys de la colla gegantera del municipi, encapçalada pels seus gegants el Casanova i la Pubilla Xica, construïts pel mestre solsoní Manel Casserras i estrenats un 9 d’octubre de 1988. Tots dos gegants, representen personatges reals del poble. Per una banda, en Ramon Riba i Puig, conegut amb el sobrenom de “Casanova” i que va ser un dels primers habitants a promoure el mercat setmanal que s’hi celebra els dimecres des de fa més de 80 anys, i per altra banda, la Concepció Torrens i Macià, coneguda popularment com a “Pubilla Xica” a causa de la seva escassa estatura.

El programa d’actes d’enguany fou el següent:

  • A partir de les 16:45h – Plantadadels gegants participants, al davant del Club Esportiu de Montmajor (Urbanització – Les Alzines)
  • A partir de les 18:00h – Cercavilade gegants des del davant del Club Esportiu, fins a la Plaça del Mercat. En arribar a la plaça, ballada de les colles participants i tindrà lloc el tradicional intercanvi de bandes.
  • Per acabar, a la rotonda ( de davant de les piscines): Es ballarà el “Nocturn Blau” (Ball de les colles geganteres del Bages i el Berguedà)
  • A partir de les 21:00h – Sopar de colles geganteres al Local del Comú, entrega de records i fi de festa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa