Tornaveu
Vilafranca es prepara per a cinc dies de festa grossa

L’acte que dóna el toc oficial d’inici és la Tronada, que es fa a la Rambla de Sant Francesc, el dia 29 d’agost a les 12 del migdia. A continuació surt la primera cercavila, exhibició de la vintena de grups folklòrics que, entre balls populars, castellers i banda forastera, surten ben arrenglerats i encara amb la roba neta per tal de demostrar a la població que la festa ha començat. Actualment, es manté l’estructura de la Festa Major organitzada per cinc persones que designa l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, els Administradors, que s’encarreguen de buscar els recursos econòmics, a banda de l’aportació estable del consistori, per tal de sufragar la festa. Durant dos dies els administradors, acompanyats de col·laboradors i tartranes, passen per totes les cases de la vila per vendre el programa de la festa, juntament amb l’estampa del sant i un regal.

La jornada amb més projecció és la Diada de Sant Fèlix, perquè té lloc una jornada castellera de prestigi. La plaça de la Vila és coneguda arreu com la plaça més castellera, en reconeixement a les grans construccions que, durant dos segles, han aixecat de forma pràcticament ininterrompuda les colles punteres del món casteller. El 30 d’agost es pot viure la tradicional mostra de castells, torres i pilars de la mà de les millors colles del panorama casteller, amb l’objectiu d’oferir el programa més competitiu, atorgant a la jornada un alt prestigi en el món casteller.

Emmarcat en la Festa Major, hi haurà la segona edició del Festival Gloriós de música de proximitat, que se celebrarà del 28 al 31 d’agost. Enguany el festival estrena escenari, el claustre dels Trinitaris, que ha estat remodelat recentment després d’anys d’estar tancat. El festival comptarà com a cap de cartell amb Las Migas, Pau Alabajos i la Folie, a banda d’altres grups i DJs.

Consulteu el programa de festes, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa