Tornaveu
Viatge a les Festes de l’ós del Vallespir dels anys 50

La Coordinadora de Catalunya Nord ha engegat una campanya de micromecenatge per finançar una exposició retrospectiva de les Festes de l’Ós. Una mirada sobre l’ós presentarà 36 fotografis inèdites del periodista Jean Ribière a Prats de Molló. Les instantànies foren llençades l’any 1952, molt abans que Les Festes de l’Ós es convertissin en un símbol comunitari del Vallespir, i un centre d’interès per tots els amants de les festes populars. Les celebracions havien aconseguit resistir els intents de censura de les autoritats franceses, però ni molt menys gaudien de la popularitat actual.

L’exposició se celebrarà entre el 10 de desembre de 2016 i el 10 de març del 2017a la Casa de la Vila de Prats de Molló. Els mecenes del projecte rebran un llibre amb les fotografies de l’exposició, així com altres materials relacionats amb la fesa: postals sobre les festes a Prats de Molló, Arles i Sant Llorenç de Cerdans, i el catàleg “Les Festes de l’ós als Països Catalans”. Amb aquests reconeixements, la Coordinadora de Catalunya vol divulgar una festa que aspira a ser reconeguda com a Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat per a la UNESCO.

Jean Ribière (1922 – 1989) va ser un fotògraf reconegut, vicepresident de l’Associació francesa dels Periodistes, Reporters, Fotògrafs i Cineastres. Ribière fou coetani, company i col·laborador de Robert Doisneau, un dels màxims exponents de la fotografia francesa.

Per col·laborar en el finançament d’Una mirada sobre l’ós, seguiu aquest link.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa