Tornaveu
Una setmana per promoure i reflexionar sobre l’artesania

El confinament i les restriccions a la mobilitat han canviat la nostra manera de veure els espais i els objectes i la nostra relació amb ells. Alguns canvis probablement han vingut per quedar-se, com el teletreball, les compres de productes i serveis en línia, o les noves maneres de viatjar o de relacionar-nos. Cinc destacats artesans, Premis Nacionals d’Artesania –Albert Blancafort, mestre artesà orguener; Martí Pascual, paperer (fill de Josep Maria Pascual Arnella i continuador de l’empresa); Toni Cumella, mestre artesà ceramista; Luesma-Vega, mestres artesans vidriers, i Teresa Rosa, mestra artesana teixidora– es reuniran per reflexionar sobre el paper d’aquest ofici en la societat postcovid-19 el divendres 23 octubre.

Aquesta serà una de les propostes de la Setmana, que oferirà fins al diumenge una quinzena d’activitats, conferències, debats, taules rodones, exposicions, reportatges, etc. El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, va ser l’encarregat de donar ahir el tret de sortida. Va recordar que l’artesania és un sector format per més de 8000 empreses i que ocupa a més de 10.000 treballadors, i va destacar els seus atributs de sostenibilitat, proximitat o autoria. ha

El programa s’ha estructurat al voltant de cinc eixos temàtics: artesania i Sostenibilitat; Artesania i Contemporaneïtat; Artesania i Territori; Artesania i Talent jove; i Artesania i Tecnologia.

Entre les diverses activitats, destaquem la conferència sobre ‘L’impacte positiu que la producció i consum d’artesania pot tenir al mon, a nivell ambiental, econòmic i social’, dimarts 20 (12:30 hores), a càrrec de Jacques Rey, Cap de Relacions Estratègiques de la Michelangelo Foundation. Dijous 22 (17 hores), la mestra teixidora Francesca Piñol i el neurocientífic Carles Bosch dialogaran sobre la relació de l’artesania, la ciència i la tecnologia. I divendres 23 (17 hores), cinc creatius catalans vinculats al programa Talent Jove d’Artesania Catalunya presentaran les seves noves maneres de desenvolupar l’ofici artesà.

Mostra Internacional d’Audiovisuals

En el marc de la Setmana, Artesania Catalunya també ha impulsat la II edició de la Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania, amb una selecció de 10 documentals nacionals i internacionals, i 1 videoclip, que es podran veure a través de la plataforma de cinema Filmin.

L’OFF Setmana, comptarà també amb els Tallers Oberts de l’A-FAD, i amb la participació d’entitats i organismes dels sector artesanal de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa