Tornaveu
Una mostra de dimonis, un concert i un ball de S’Estol des Gerricó per celebrar els foguerons de Sant Antoni a Gràcia

L’exposició i altres activitats s’emmarquen dins de la festa dels foguerons de Sant Antoni, una celebració mallorquina de la vila de Sa Pobla relacionada amb la festivitat de Sant Antoni Abat, traslladada a Gràcia i que se celebra l’últim dissabte de gener. A més del CAT, l’exposició de dimonis s’exhibirà a altres espais del barri: l’Orfeó Gracienc i la Violeta de Gràcia.

La mostra aplega més de 50 mostres de dimonis d’arreu, des de Mallorca fins al Japó passant per Itàlia. L’exposició és fruit de la recerca de l’antropòleg Francesc Alemany i el treball d’il·lustració de Melicotó i

Concert i ball

L’exposició es complementa el mateix dia amb un concert i ball de bot a càrrec d’un grup històric de les Illes, S’Estol des Gerricó. El grup, nascut l’any 1964 a Felanitx, nodreix el seu repertori de jotes, boleros, fandangos, mateixes, tonades i cançons populars. L’objectiu principal de la formació és l’estudi i divulgació de la cultura popular, sobretot balls, músiques, instruments, festes i indumentària tradicionals.

En motiu de les festes a Gràcia, es farà un taller al CAT la mateixa tarda del dia 25, on es podran aprendre els balls mallorquins més típics per posar-los a la pràctica al ball de la nit.

D’altra banda, el dissabte 26 de gener, a les 12 hores, es donarà el tret de sortida a la dotzena edició del cicle Folk als Mercats amb els glosadors i xeremiers de Mallorca. Els músics passejaran pels quatre mercats de la Vila de Gràcia (L’Estrella, l’Abaceria, Llibertat i Lesseps) amb les seves melodies i cants per amenitzar la jornada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa