Tornaveu
Torna la Festa Major del Poble-sec sense restriccions

Després de dos anys marcats per la pandèmia, el barri del Poble-sec de Barcelona tornarà a gaudir de la seva festa major amb diverses mostres de cultura popular, una mostra de cartells, correfocs i concerts.

L’inici de la festivitat serà divendres 15 de juliol, a les 19.30 h, amb el tradicional toc de festa, que arrencarà des de la plaça dels Ocellets. Les entitats de cultura tradicional passejaran per diversos carrers del barri fins a arribar a la plaça Navas, on tindrà lloc el pregó d’enguany a les 21.00 h del vespre.

Els protagonistes del pregó seran Soraya Donoso i Mònica Coll, treballadora social i infermera del CAP Les Hortes, respectivament; i Jordi Altirriba, metge del CAP Manso. L’acte culminarà amb un castell de focs a la mateixa plaça, previst a les 21.30 h.

La 29a edició de la trobada de gegants a la plaça de Santa Madrona serà un dels plats forts d’aquests dies, previst per dissabte 16 de juliol, a partir de les 18.00 h de la tarda. El cap de setmana següent, dissabte 23 de juliol, tindrà lloc la 36a Diada Infernal, organitzada pels diables del Poble-Sec. A més, durant tots aquests dies també hi haurà concerts d’estils musicals diversos. La majoria es concentraran al parc de les Tres Xemeneies i a la plaça de Santa Madrona.

Una mostra de cartells que homenatja la cultura popular

Fins al 23 de juliol, el Centre Cultural Albareda acollirà una exposició d’imatges festives de les set entitats que formen part del Consell de cultura popular i tradicional del Poble-sec: la colla gegantera, els diables, la colla castellera “Bandarres”, l’esbart Renaixença, la Societat Coral Els Moderns, la Societat Coral La Palma Moderna i els Amics de la Sardana.

A més, al mateix espai es pot veure una mostra del 24è concurs de cartells. El cartell guanyador d’aquesta edició és obra de la il·lustradora gironina i col·laboradora de la revista ‘El Jueves’, Judit Crehuet. La imatge inclou alguns edificis icònics del barri, com ara el Molino o les Tres Xemeneies, i també diverses referències a la cultura popular.

Consulta la programació completa de la festa en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa