Tornaveu
Santa Eulàlia, la gran festa d’hivern

La copatrona de la ciutat té la seva pròpia festa d’hivern. Serà entre l’11 i el 14 de febrer quan la millor representació de la cultura popular d’arrel tradicional de Barcelona prendrà algunes places emblemàtiques, com la plaça de Sant Jaume, la plaça Nova i la plaça Reial. Seran punt de trobada de gegants i gegantes, capgrossos, dracs, diables i colles sardanistes, que s’acabaran fonent amb les noves formes d’expressió que es transformen a la ciutat amb l’espectacle LLUM BCN, que tindrà lloc el divendres 12 i el dissabte 13 de 18.30h a 24h, i el diumenge de 18.30h a 23h, i permetrà als barcelonins observar com canvia la fesomia de diversos edificis, places, patis i racons singulars de Ciutat Vella, a través dels quals s’explicaran històries. Serà la representació gràfica del talent dels artistes de prestigi que han treballat amb els alumnes de les escoles d’art, arquitectura, disseny i il·luminació de la ciutat.

Pel que fa a les Festes de Santa Eulàlia pròpiament dites, no hi faltarà cap expressió de cultura popular arrelada a la ciutat, que es fusionarà amb les aportacions de la vila convidada d’enguany, Mataró. Aquesta localitat del Maresme exhibirà el seu ric patrimoni festiu amb el conjunt geganter i el bestiari del correfoc en una exposició que es podrà veure al Palau de la Virreina fins al 13 de febrer. El visitant coneixerà la Família Robafaves, els Nans, la Momerota i la Momeroneta, l’Àliga, el Drac, el Dragalió i les diablesses. I ja a peu de carrer, el diumenge 14 a les 17h la imatgeria de Mataró mostrarà els seus balls i la seva música als barcelonins.

L’intercanvi cultural entre Barcelona i la capital del Maresme també es farà notar en la diada castellera de Santa Eulàlia, que inaugura la temporada castellera a la ciutat. Enguany, a més de la participació de totes les agrupacions de Barcelona, hi haurà els Capgrossos de Mataró com a colla convidada. Es farà el diumenge 14 de febrer a les 13.00 a la plaça de Sant Jaume.

Podeu consultar tot el programa de les Festes d’Hivern de Santa Eulàlia, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa