Tornaveu
Recta final de les Jornades Internacionals Folklòriques

Adifolk, Associació per a la Difusió del Folklore, organitza des de l’any 1972 a Barcelona les Jornades Internacionals Folklòriques. Inicialment, en el si de l’Esbart Lluís Millet i amb el lema “Les danses dels pobles pel nostre poble”. Grups folklòrics vinguts d’arreu del món alternaven les seves actuacions amb les dels esbarts. L’any 1979 va néixer una ampliació de les JIF, que va passar a ser JIF-Catalunya, o sigui que el seu camp d’acció abastava tot el territori català. Es va començar amb l’actuació dels grups per diverses poblacions catalanes, en un ventall amplíssim que ha anat engrandint-se amb el temps, ja que aquelles 13 poblacions del primer any de les JIF-Catalunya 1979 han anat variant en el seu número i especialment en la distribució del territori.

Al llarg de les 43 edicions de les JIF Catalunya, hi han participat més de 250 grups d’un total de 76 països i set comunitats autònomes. Els marcs escollits per a les diferents actuacions són molt diversos, van des de places públiques, a pavellons municipals, passant per teatres, casals, etc. Els grups folklòrics que es conviden a participar en les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya viatgen amb la voluntat de donar a conèixer la seva cultura, la música i el folklore dels seus països als habitants de les poblacions que ens acullen alhora que ofereixen la possibilitat als grups de dansa autòctons de programar espectacles conjunts i en alguns casos viatjar als seus països en règim d’intercanvi cultural.

Si no heu tingut temps de gaudir de les actuacions de les Jornades, que van començar el 16 de setembre, encara teniu una oportunitat aquest cap de setmana. Divendres a la tarda, a la plaça de Sant Jaume, hi haurà una actuació amb la participació dels grups d’Escòcia, El Salvador, Senegal, Macedònia, Nepal, Perú i Xile. I dissabte a la tarda els carrers i les places del centre de Barcelona acolliran la Cavalcada de la Mercè, en què participaran els grups d’aquestes Jornades Internacionals. L’acte central de les JIF tindran lloc després de la cavalcada, i diumenge 25 de setembre, al Museu de les Cultures del Món, actuarà el grup Nepal. També hi haurà actes a Vallgorguina i a Hostalric.

Podeu consultar el programa, fent clic aqui.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa