Tornaveu
Prop de 40 propostes han desfilat pel Festival En Veu Alta

Del 10 al 19 de juny, el Festival En Veu Alta Penedès ha comptat amb 38 propostes artístiques en 12 municipis de l’Alt Penedès.

El Festival En Veu Alta (EVA), que va arrencar el passat 10 de Juny a Sant Sadurní d’Anoia, tanca la dotzena edició amb una molt bona valoració tant per les propostes artístiques i activitats paral·leles programades com pel que fa al públic assistent.

Amb el 69% de les activitats gratuïtes, el festival ha ofert 16 espectacles per públic adult, 12 de familiars o per a tots els públics, 2 cursos de formació de lectura en veu alta i 8 sessions de lectures vinculades amb el projecte de voluntariat EVA354.

L’assortit dels espectacles ha estat divers, amb estils que van des de la cobla, a lectures dramatitzades, narracions acompanyades d’ombres, llums i música, o bé dibuixos entre copes de vi, cançons medievals, melodies tradicionals i contes de tots els temps, entre d’altres.

El Festival el va inaugurar la Cobla Catalana dels Sons Essencials que amb 10 músics a l’escenari i la veu de l’Heura Gaya van oferir un bon inici de festa, alhora que presentaven el seu nou disc L’Aloja. En aquest mateix municipi es van obrir les portes del cementiri per fer-hi entrar i passejar les veus de la Mònica Torra, Pablo Albo, Arnau Vilardebó i Dalí M. Blanch, amb els seus titelles de pa, acompanyats dels violins de les Escarteen Sisters i de les instal·lacions artístiques d’Alonso Castellanos i Manel Atserà.

Després de la inauguració, d’entre els diferents espectacles cal destacar la dimensió que ha tingut la cultura popular al festival. Un bon exemple és que a Avinyonet del Penedès el públic va descobrir o recordar amb “Tot esperant l’Amades” rondalles, dites, embarbussaments i d’altres elements del folklore català narrats per l’actriu i narradora Jordina Biosca.

Els espectacles familiars que van contribuir a dibuixar somriures a les cares de petits i grans van ser el “Carro de Contes” de la Diana Kerbelis, “El Mestre Ramón i la màquina de pensar” de Bernat Soler, l’Engruna teatre amb “El Perquè de les coses” i la Guilla teatre amb “Una carretada de contes”.

Especialment emocionant pel públic assistent va ser l’espectacle de Marius Serra al Conjunt Monumental d’Olèrdola. Amb les vistes del Penedès als seus peus, l’autor va narrar Quiet el llibre que ha dedicat al seu fill Llullu i que ens parla de la convivència i la vida al seu costat abans de la seva mort. Les Krregades de Romanços van omplir l’església romànica de Sant Pere de Riudebitlles amb les seves melodies tradicionals acompanyades d’instruments de percussió de mà.

Amb l’objectiu d’aproximar la narrativa oral a tothom, el Festival va organitzar 8 sessions de lectures en veu alta a residències d’avis, escoles i centres sociosanitaris del Penedès de la mà del voluntariat EVA354.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa