Tornaveu
Poble-sec tornarà a encendre la Flama del Canigó a la plaça del Sortidor

Un any més, Poble-Sec celebrarà la nit més curta de l’any amb la rebuda i l’encesa de  la Flama del Canigó, un foc sorgit des del cor dels Pirineus per escampar-ho arreu dels Països Catalans. Enguany porta per lema El foc que ens agermana.

La Flama arribarà a Barcelona per la Plaça Sant Jaume, el divendres 23 a les sis de la tarda, on serà rebuda de forma solemne per part dels Gegants de la Ciutat, els Capgrossos Macers i l’Àliga de la Ciutat, i després de l’encesa del peveter s’escamparà als diversos.

Al Poble-sec, el foc arribarà a la plaça del Molino (la Bella Dorita) a les vuit del vespre, on serà rebuda pel Club Atlètic Running, Diables del Poble-sec i l’Associació Ciclista Montjuïc (La Grupa) i els veïns i veïnes del barri. A continuació, sortirà la cercavila que passejarà el foc per diversos carrers i places del barri: Vila i Vilà, passeig de Montjuïc, Piquer, Fontrodona, Magalhaes, Margarit, passeig de l’Exposició, Radas, Magalhaes, Mare de Déu del Remei, Grasses, plaça Santa Madrona, Olivera, Bòbila, La França Xica, Radas, Elkano, Margarit, Magalhaes, per acabar a la plaça del Sortidor.

Allà es farà l’encesa simbòlica de la foguera, i la lectura del missatge de la Flama, que enguany s’ha encarregat a l’exconseller Lluís Puig i Gordi. La festa finalitzarà amb ballada de sardanes, coca i vi. A més, també hi podrem trobar revetlla popular a Les Hortes, amb sardinada i ajoblanco (de cinc de la tarda fins a les tres de la matinada).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa