Tornaveu
Perpinyà esdevindrà seu de la DAP 2017-Mostra de Cultura Popular Catalana 

La cultura popular catalana tindrà una finestra permanent a Perpinyà. Aquesta ciutat de la Catalunya Nord acollirà la Diada ADIFOLK de Perpinyà (DAP) 2017-Mostra de Cultura Popular Catalana, un nou projecte de difusió del nostre folklore que ha nascut arran de l’èxit del darrer Aplec Internacional organitzat per d’Adifolk, i que tindrà lloc el darrer cap de setmana del mes de juliol del 2017, amb vocació de continuar tots els anys.

Amb l’objectiu de convertir-se en la gran festa major de la cultura popular catalana, Adifolk ja escalfa motors per a aquest repte. Però d’on sorgeix la idea? Com explica en Joan Gómez, president de l’entitat, “el projecte sorgeix de l’Ajuntament de Perpinyà, arran de la celebració l’estiu del 2016 del XXIX Aplec Internacional de l’Adifolk que va acollir aquesta ciutat de la Catalunya Nord. Fa uns tres mesos, vam rebre una trucada per dir-nos que tant la ciutat com els agents econòmics i socials estaven molt satisfets d’haver acollit l’aplec, cosa que ens fa molt feliços, i ens van demanar si estaríem disposats a fer una trobada anual de forma permanent”, explica Gómez a Tornaveu. I com no podia ser d’una altra manera, van acceptar el repte: “Volem convertir-ho en una mostra de la cultura popular catalana estable, i ells mateixos van proposar el nom de Diada Adifolk de Perpinyà. Aquesta idea ens fa molt contents, i aviat ens posarem a treballar a fons per definir bé el format”, avança.

Això sí, en Joan Gómez ens avança un tastet del projecte: “Hi participaran entre 30 i 35 grups, començarem amb un concert divendres al vespre i la Diada s’acabarà amb un concert de coral i cobla a la catedral de Perpinyà. També hi haurà sardanes i cercavila”. El que sí que cal definir encara és quines condicions hauran de complir els grups per poder inscriure’s a la Diada, “per tal d’evitar que acabi estant massificat, com ens ha passat en algunes ocasions”. Després de les festes de Nadal la maquinària es posarà en marxa i els grups interessats a participar-hi tindran més pistes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep estasio bogunya a desembre 22, 2016 | 08:30
    Josep estasio bogunya desembre 22, 2016 | 08:30
    Vàrem ser al Aplec i tornarem a venir. Cal mantenir el caliu per créixer. Sobre tot pels nens nenes i els joves.
  2. Icona del comentari de: josep maria a desembre 22, 2016 | 22:59
    josep maria desembre 22, 2016 | 22:59
    Jo també donaré suport a l' aplec 2017 cultura catalana -

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa