Tornaveu
Perpinyà acollirà el proper Aplec Internacional d’Adifolk

Serà el 29è Aplec que l’entitat Associació per la Difusió del Folklore (Adifolk) organitza i la ciutat escollida és la capital del Rosselló i la Catalunya Nord, Perpinyà, que es guarnirà de grups de cultura popular catalana el cap de setmana del 30 i 31 de juliol.

La màgia dels números rodons fa procliu que l’edició número 30 de l’Aplec proposi un canvi de format per a l’any 2017, però abans ve el 29è Aplec que Adifolk ha donat a conèixer, dins el marc de la Fira Mediterrània de Manresa, que serà Perpinyà la ciutat que l’acollirà. “En la propera edició començarem a proposar els canvis que cristal·litzaran en l’edició de 2017. D’una banda, ampliem el nombre de grups que hi podran participar, de 30 passarem, a 60, que ens repartirem, i aquesta és la segona novetat, en espectacles de carrer i en espectacles escènics”, exposa Joan Gómez, president d’Adifolk.

Les pròximes setmanes seran d’activitat intensa, ja que comença el període de recepció de grups interessats en participar-hi, que podran escriure un correu a [email protected] exposant la seva voluntat de participar-hi, deixant dades de contacte i, si ho volen, explicant les seves propostes d’actuació. “Tots els grups mantindran la seva particularitat i el seu espai dins de l’Aplec, intentant presentar la cultura popular catalana d’una manera transversal i en un conjunt que ens enriqueixi a tots i enlluerni a la ciutat que ens acull”, diu Gómez, que afegeix que les primeres converses amb l’Ajuntament de Perpinyà han estat molt satisfactòries, ja que “han posat facilitats i tenen un departament especialment dedicat als afers catalans”.

Consolidació de les JIF

Juntament amb l’Aplec, Adifolk ha presentat els dies en què durant l’any vinent se celebraran la 44ena edició de les Jornades Internacionals Folklòriques (les JIF): del 16 al 25 de setembre de l’any vinent. “La intenció per part nostra i de l’Ajuntament és continuar amb la integració de les JIF dins les Festes de la Mercè, i en els propers mesos acabarem de tancar acords”, explica Gómez sobre el format de les JIF, que per primer cop al passat mes de setembre les Jornades es van englobar dins els actes de la Mercè, amb una gran valoració tant del públic assistent, com dels grups que hi van participar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa