Tornaveu
Ostrava s’omple de cultura catalana

La trentena edició de l’Aplec Internacional de Cultura Popular, que se celebrarà a la ciutat txeca d’Ostrava entre el 30 de juny i el 2 de juliol, marcarà un punt i a part en l’edició del certamen. Vinculat per primera vegada a un festival internacional, l’Aplec 2017 vol renovar la manera com es projecta la cultura popular al món. Un replantejament encaminat a atreure nous públics i difondre internacionalment el folklore català en espais on fins ara no ha tingut accés.

Joan Gómez, president de l’Associació per a la Difusió del Folklore, destaca l’aposta de l’entitat per a buscar l’excel·lència: “estem convençuts que estem en el camí d’aconseguir-la. Els indicadors interns, el seguiment de les colles en els seus assajos, la reunió de grups i l’assaig de l’Aplec Internacional, ens permeten estar contents. També, veure l’interès dels mitjans de comunicació del nostre país ens corrobora que el treball que s’ha fet, té el rigor necessari perquè el festival d’Ostrava tingui entre els seus bons records la presència de la cultura catalana”, subratlla.

El ventall de col·lectius populars que participaran en l’Aplec Internacional 2017 és extens: bestiari, capgrossos, agrupacions musicals, colles sardanistes, castellers, diables, esbarts i bastoners. Tots ells participaran en un referent de l’escena musical europea dels darrers quinze anys: el Festival of Colours d’Ostrava. En aquest gran aparador seran desvetllats els nous elements festius que Adifolk ha creat per celebrar els 30 anys de l’Aplec. Tampoc hi mancarà un merescut homenatge a Pep Ventura, creador de la cobla actual, del qual celebrem enguany el bicentenari del seu naixement.

La renovació de l’Aplec Internacional, organitzat conjuntament per Adifolk i la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, ha estat possibles gràcies a la col·laboració de la Fira Mediterrània de Manresa. Podeu consultar el programa sencer en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa