Tornaveu
Neix InCulCAT, la festa infantil de la cultura popular catalana
Després d’haver-se ajornat dos anys per culpa de la pandèmia, el 21 de maig Capellades acollirà l’InCulCAT, la primera festa de la cultura popular catalana dirigida a infants i joves. Impulsat per Adifolk, serà un esdeveniment lúdic i festiu, amb tallers, cercaviles, actuacions i espectacles participatius.

Provar com és posar-se sota les faldilles d’un gegant, sentir l’emoció d’aixecar un castell o aprendre a ballar un ball de gitanes. Són algunes de les propostes que oferirà l’InCulCat, un festival on, a diferència de la majoria, els infants i joves no seran mers espectadors sinó els veritables protagonistes: ballant amb un esbart, participant en una banda de música o desfilant amb una colla de geganters. La intenció és que “puguin interactuar i provar amb la seva pròpia pell la cultura popular”, apunten des de l’organització.

L’acte combinarà un vessant lúdica amb una més festiva, de forma que els participants puguin mostrar la feina i les activitats que fan normalment a la resta de grups culturals i també a la població en general, i “potser algun infant o jove s’atreveix a apuntar-s’hi”.

L’Associació per a la Difusió del Folklore ha obert les inscripcions a través de la seva web, que es dirigeix als grups i seccions infantils de diversos àmbits, des d’agrupacions musicals i corals fins a gegants i capgrossos passant per bastoners, balls de seguici, sardanistes o castellers. Per a la selecció dels participants, es prioritzaran els grups o les seccions infantils formats per infants de 6 a 12 anys, la qualitat artística i la representació territorial, entre altres aspectes. Tots els grups infantils han d’anar acompanyats pel seu monitor.

Tota la informació en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa