Tornaveu
Mostres de petit format i activitats als barris: així serà la Mercè tradicional

La Mercè 2020 serà més curta (amb el pregó el dia 23 i festes els dies 24, 26 i 27) però, perquè tothom pugui gaudir-ne, amplia les activitats i s’apropa a la ciutadania: oferirà més de 300 activitats gratuïtes, repartides en 35 espais i 60 escenaris. La programació tindrà presència als deu districtes de la ciutat, arribant a barris on encara no ho feia. Per adequar-se a les mesures de seguretat sanitària, tots els actes tindran un accés restringit, i caldrà fer reserva prèvia al web de la Mercè.

El programa de cultura popular es veurà força reduït. Aquest any no hi haurà activitats tan tradicionals com el toc d’inici, el correfoc o les diades castelleres, perquè les restriccions d’aforament i les mesures de distanciament social impossibiliten la celebració dels esdeveniments més massius. Sí que hi haurà algun acte relacionat amb el foc encara per definir però en cap cas tindrà caràcter de trobada espontània de gent al carrer que caracteritza aquesta festa. A canvi, les entitats de cultura popular de la ciutat s’acostaran als barris, on oferiran mostres de petit format. Les activitats mobilitzaran 150 companyies de l’escena local de Barcelona per intentar ajudar a un teixit cultural molt afectat per la pandèmia.

Els actes de cultura popular de la Mercè es presentaran el dilluns 14 de setembre i cada persona podrà reservar un màxim de 5 entrades per dia.

La Mercè des de casa

Per contrarestar les limitacions, La Mercè s’incorpora a l’àmbit virtual, i els concerts i espectacles es podran seguir també des de casa, en directe i en diferit, a través de la televisió i d’internet; bona part dels actes tradicionals es podran gaudir a través de les xarxes socials de Cultura Popular Barcelona.

La cita amb l’associacionisme, que tenia com a escenari la plaça de Catalunya, es trasllada al format en línia per tal deixar pas a un Associa’t segur però mantenint el seu objectiu: fer visibles els valors i la tasca transformadora del moviment associatiu i comunitari.

Mostra de Gegants de la Mercè 2020

Per anar fent boca, dilluns 7 de setembre s’inaugurarà a la Casa de la Caritat la mostra dels gegants, gegantons i gegantets dels barris de la ciutat, que es podrà visitar fins el 25 de setembre. Organitzada per la Coordinadora de Geganters de Barcelona, és una exposició única al país, on s’hi poden arribar a aplegar més de cent figures. Per poder-hi accedir, també caldrà reservar entrada prèviament a recintes.cat/gegantsbcn.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa