Tornaveu
Més districtes, més ‘ous com balla’ i més catifes florals per celebrar el Corpus a Barcelona

Tot i que a partir d’aquest dissabte ja podem trobar activitats prèvies, el gruix de la festa tindrà lloc del dia de Corpus, dijous 3, al diumenge de Corpus, dia 6 de juny. Els actes encara seran amb restriccions com ara l’aforament limitat, l’ús de mascareta i gel hidroalcohòlic… i en la majoria de casos els guarniments es faran en espais interiors com claustres, esglésies, jardins i Cases de la Festa.

Ou com balla i catifes florals

L’element més singular i autòcton del Corpus barceloní es podrà visitar a més espais que mai: des de la Catedral, l’Arxiu Històric, Museu Marítim fins al Monestir de Pedralbes o la plaça de la Virreina, entre molts altres.

A les catifes ja clàssiques –de La Casa dels Entremesos, el Museu Etnològic i de Cultures del Món, la parròquia de Santa Maria del Remei i de la plaça de la Virreina– s’hi sumaran de noves, fins a una quinzena. Així, per primera vegada hi haurà catifa a l’Ajuntament, però també a la basílica de Santa Maria del Mar, a la biblioteca Francesc Boix, a Can Galta Cremat – Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu, a les places del Mercat del Clot i d’Orfila, etc.

Recuperació de la Vigília del Corpus

Barcelona recupera la Vigília del Corpus (5 de junt a les 17h) a la plaça del Rei, que es va deixar de celebrar l’any 1979, amb una ballada amb els Gegants de la Ciutat, del Pi i de Santa Maria del Mar. Durant l’acte, els Capgrossos Macers de la Ciutat estrenaran vestits nous. Per aquest acte caldrà fer reserva prèvia al web de la Casa dels Entremesos.

Dia del Corpus i processó

El dia de Corpus, dijous 3 de juny, el Museu Etnològic i de Cultures del Món acollirà la presentació de diverses publicacions i al llarg de la setmana hi haurà conferències i xerrades en diversos espais. També hi haurà portes obertes i visites guiades en alguns museus com l’Arxiu Històric de la Ciutat – Casa de l’Ardiaca, l’Ateneu Barcelonès, la Casa dels Entremesos, la Catedral, el Museu Frederic Marès i el Monestir de Pedralbes.

La festa finalitzarà amb la tradicional processó de Corpus, diumenge 6, que torna amb reserva prèvia. L’acte s’ha reduït a una petita desfilada per l’avinguda de la Catedral un cop acabada la Missa de Corpus, amb la participació del Seguici Popular, que també s’exposarà a l’Ajuntament del diumenge 30 de maig al diumenge 6 de juny.

Podeu consultar la programació en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa