Tornaveu
Lleida s’engalana per les Festes de la Tardor

Tot arrencarà amb el pregó la tarda del 24 de setembre, dia en què també s’inaugura l’exposició sobre l’Àliga de Lleida. I és que en aquesta edició la cultura popular torna a prendre una gran volada més enllà dels concerts i altres activitats. El dia 25 hi haurà tallers de circ i danses per la interculturalitat, en què col·lectius migrats, provinents de diferents indrets del món, donaran a conèixer la seva cultura a través de la dansa.

I al vespre hi haurà la gran nit de foc. Després d’un any d’impàs, el Bestiari de Lleida, la Nit de Foc de les Festes de la Tardor, torna a comptar amb figures vingudes de diferents punts de Catalunya. Enguany, el foc dels Marraquets, lo Drac Carrincló, els Diables de Lleida, els Dimonis dels Trons, s’acompanyarà amb la presència del Cabrot del Vendrell i del Mamut de Sant Vicenç dels Horts i del Drac Bufut de Masquefa, sota la supervisió del Marraco.

Diumenge 26 els Castellers de Lleida tornaran a fer l’aleta a la Plaça Paeria, on oferiran uns pilars com a símbol d’aquesta represa de la vida en pandèmia. La música de cobla i les sardanes seran presents amb un concert de la Cobla Nova Blanes. Un repertori amb sardanes clàssiques i compositors de sempre com Manel Saderra o Pep Ventura, entre d’altres.

Ja el darrer dia de festa, el 29 de setembre, diferents colles de grallers desperten la ciutat amb el so de les gralles i els timbals. Serà el dia de Sant Miquel, amb la Passada de lluïment del Seguici de les Festes de la Tardor. L’escenari de la plaça de Sant Joan acull els diferents grups i comparses executaran els seus balls. Hi podrem veure el Ball de Diables, l’Àliga i el Lleó, el Ball de Bastons, la Moixiganga, el Ball de Moros i Cristians, el Ball de Cavallets, els Capgrossos, els Gegants, acompanyats musicalment pels Timbalers del Ball de Diables, Gralles i Puput, els músics del Ball de Bastons, els Ganxets, la Cobla Tres Quartans Bufalodre, els Vinardells, els Ministrers i els Carreter. I la traca final de festa serà, a més dels focs d’artifici, el grup d’havaneres Boira.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa