Tornaveu
L’Institut d’Estudis Ilerdencs reivindica que la festa és cultura amb la seva primera festa major

Amb el públic familiar com a gran destinatari, la primera festa major de l’IEI oferirà un programa en doble sessió, matí i tarda, amb “activitats estiuenques de festa i de tradicions”. Hi haurà animació i teatre infantil i vermuts musicals i balls de tarda. Tots els actes seran gratuïts i amb aforament limitat, amb registre d’entrada però sense necessitat d’inscripció prèvia, i seran retransmets en directe per Lleida TV.

Nous gegants de l’IEI

El toc d’inici de la festa es va fer dijous, amb el pregó a càrrec de la companyia Campi qui pugui i de la banda Bsumeta, i la presentació en societat els gegants de l’IEI, Cabramusa i Asepí. Creats per l’escultora Sara Pons Arnal, els gegants volen donar forma a allò què és l’IEI i incorporen caps d’un ruc i una cabra, per representar el coneixement i la creativitat (les ciències i les arts).

Fer cultura és segur

Durant l’acte inaugural, el president de la Diputació, Joan Talarn, qui va destacar que aquesta iniciativa de l’IEI vol ser “com un homenatge a les festes majors com a cites de retrobament” de la ciutadania, “precisament en aquests moments en què no podem organitzar les festes dels pobles com ens agradaria”. La vicepresidenta de la corporació provincial i de l’IEI, Estefania Rufach, va insistir que “la cultura és segura” i va “animar els ajuntaments i les associacions i entitats culturals perquè contractin cultura i promoguin activitats culturals, amb les restriccions preceptives”. L’acte va comptar també amb la presència de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el director de l’IEI, Joan Josep Ardanuy, entre d’altres.

Amb aquesta iniciativa, l’IEI continua la línia que es va encetar l’any 2019 amb l’arbre de Nadal al Pati, i que busca obrir l’entitat a la ciutadania i convidar tothom a creuar la porta de l’edifici i descobrir el pati de l’antiga seu de l’Hospital de Santa Maria de Lleida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa